XIV Premis Indomables

1
Es llegeix en minuts
25672557 59

25672557 59 / Recuperada

Article 722. I com cada final d’any entreguem novament els Premis Indomables. Uns guardons que han assolit la seva 14a edició. Us vull tornar a explicar perquè els anomeno «indomables». Té a veure amb un bonic film que em va entusiasmar i que va canviar alguna cosa dins de la meva ànima: ’L’Indomable Will Hunting’. És per això que, quan alguna cosa m’entusiasma, penso que estic davant d’un «indomable». Aquí van els vencedors dels Indomables 2020, el millor d’aquest any estrany, almenys per a mi.

Indomable a la millor sèrie: ’Devs’, escrita i dirigida per Alex Garland (HBO), és una bonica sèrie que en aquests temps agafa una força més gran. Cada capítol és una joia visual que et porta suaument cap a aquesta trama tan ben traçada.

 

Indomable a la millor cançó: “Eso que tú me das”, de Jarabe de Palo. No hi ha dubte que aquesta cançó s’ha convertit automàticament en un himne d’una manera única de veure la vida, de creure en la tendresa i de pensar simplement a viure. Pau Donés continua destil·lant una força meravellosa i una energia poderosa.

 

Indomable al millor llibre: ’Intimitat’, escrit per Hanif Kureishi (Anagrama). Vaig descobrir aquest llibre durant l’estiu i em té totalment entusiasmat. El ritme i l’energia et sacseja i et canvia.

Indomable al millor documental de televisió:  El último baile, dirigit per Jason Hehir (Netflix). M’encanta aquest meravellós i perfecte documental, hi havia tant d’odi, talent i manipulació que semblaven els Chicago Bullying.

 

Notícies relacionades

Indomable a la millor pel·lícula: Hope Gap, escrita i dirigida per William Nicholson. Em fascina aquesta història sobre l’equidistància que sempre desitja tenir un fill en la relació amb els seus pares. Nicholson aconsegueix un film preciós sobre la pèrdua de l’amor que enllaça amb la seva meravellosa “Shadowlands”.

I per acabar, l’Indomable a la millor frase per a aquesta meravella que diu així John Cheeverul:«La felicitat és dormir sense por i despertar sense angoixa». Tant de bo aquest 2021 desapareguin la por i l’angoixa i la felicitat trobi el seu camí.