CAMÍ DEL 14-F

El PSC, en toc de queda

El partit es dedica només a veure-les venir per comprovar quants vots de Ciutadans li tocaran en la loteria electoral

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp55912501 barcelona 18 11 2020  pol tica sesi n de control al govern e201128113300

zentauroepp55912501 barcelona 18 11 2020 pol tica sesi n de control al govern e201128113300 / FERRAN NADEU

Es busca el PSC. Si algú el troba, sisplau, que es posi en contacte amb nosaltres. Fa un temps que ha desaparegut del mapa i no dona senyals de vida política. És igual que els del PSOE eliminin el castellà de l’escola pública o que l’alcaldessa Marín tingui problemes... El PSC no respon a estímuls. Els independentistes es barallen per veure qui té el dèficit més llarg i el PSC es queda al marge, sense fer els deures. Quan, excepcionalment, els socialistes pregunten alguna cosa al Parlament i el Govern els dona una resposta impúdica, el PSC diu que gràcies.

El PSC només es dedica a veure-les venir per comprovar quants vots de Ciutadans li tocaran en la loteria del 14-F. És com si estiguessin de turisme. Com si fos millor estar calladets per no cagar-la. Són la Penèlope de la política catalana.

Els líders del PSC són com els nens que mai juguen durant l’esbarjo. Estan abstrets.

Cada dia és més difícil entendre l’absència del PSC del debat públic en la política catalana. Les úniques aparicions dels últims mesos són les de Miquel Iceta per dir que si l’independentisme supera el 50% tindrà més força per negociar el referèndum. El curiós del cas és que el vicepresident Aragonès ha dit en un llibre que «hem de ser el 70%-80%».

D’estiueig en l’oposició

Notícies relacionades

L’explicació més generosa del silenci del PSC és que quan s’ha estat d’estiueig en l’oposició, és impossible saber què dir quan arriba la campanya. És com pretendre competir en els 100 metres llisos havent dedicat tots els entrenaments a sessions de massatge. És incomprensible veure el PSOE formular seves les ‘fake news’ nacionalistes, com que els exàmens PISA demostren que els alumnes catalans el mateix nivell o superior de castellà que els de la resta del país. La realitat és que a Catalunya el PISA es fa en català i que no hi ha cap prova representativa que demostri el mantra nacionalista.

Un secret: per poder guanyar unes eleccions cal voler guanyar-les, no estar en toc de queda, amics del PSC.