IDEES

La mort de Donald Trump

No han faltat humoristes que de seguida han fet broma amb la possibilitat (i el desig) que l'actual president dels Estats Units perdés la batalla contra el virus

2
Es llegeix en minuts
trump-rostro-cielo

trump-rostro-cielo

Des de fa 31 anys, la sèrie Els Simpson ha vist com es complien una pila de prediccions sobre el futur, fetes des de la seva mirada entremaliada. La llista és increïble. Entre d’altres van preveure els escàndols de corrupció a la FIFA; en un episodi del 2010, Mulhouse apostava que l’economista Bengt R. Holstrom guanyaria el premi Nobel, i certament el va guanyar sis anys més tard.

També van intuir amb anys de diferència que un dia hi hauria rellotges amb ordinador o que Grècia cauria en bancarrota. Però la predicció més sonada va tenir lloc en un episodi de l’any 2000, en què Bart Simpson viatja al futur i veu com el 2030 la seva germana Lisa serà presidenta dels Estats Units, substituint ni més ni menys que a Donald Trump.

Allò que semblava impossible i absurd es va complir i, de fet, aquests encerts confirmen que els seus guionistes no han deixat mai d’observar la societat amb una mirada crítica i burleta, però sobretot realista. Ara han anunciat que, en l’episodi que s’emetrà demà als Estats Units, Lisa dona 50 raons per no votar Trump el proper 3 de novembre. En aquest cas, però, no els ha calgut inventar res, perquè el que addueix són opinions idiotes del mateix Trump.

Notícies relacionades

L’èxit dels Simpsons és un bon exemple de la paradoxa que es produeix als Estats Units: una societat sovint conservadora i tradicional, però on la llibertat d’expressió és intocable. Ho hem vist, també, amb la infecció per covid de Trump. No han faltat humoristes que de seguida han fet broma amb la possibilitat (i el desig) que es morís. Al programa Saturday Night Live, per exemple, el còmic Chris Rock deia: “El president Trump és a l’hospital amb covid, i jo només vull dir una cosa: tots els meus ànims al covid”. I un altre còmic, Michael Che, comentava la recuperació de Trump així: “Quina decepció... És com quan en un accident de cotxe mor tothom menys el conductor que anava borratxo”.

Cap compassió, doncs, però com deia el mateix humorista en un altre moment del programa: “Si fos Biden el que estigués malalt de Covid, segur que ara mateix Trump estaria fent un míting, sense mascareta, i faria riure el públic tot imitant Biden amb un respirador artificial”.