Al contraatac

Rivalitats absurdes

¿No els farà vergonya als nostres representants polítics entaular aquesta batalla de pati d'escola per veure qui està pitjor?

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp55317267 madrid  08 10 2020   la presidenta de la comunidad de madrid201010141942

zentauroepp55317267 madrid 08 10 2020 la presidenta de la comunidad de madrid201010141942 / Zipi

S’ha parlat molt aquests últims dies sobre el presumpte favoritisme del Govern central amb Navarra, davant les mesures que imposava a Madrid per la forta incidència del coronavirus. Els dirigents del PP es queixaven a la capital d’Espanya i suggerien que Pedro Sánchez no intervenia a la Comunitat foral per no molestar els seus socis de Bildu. Una de les coses més nefastes que ens deixa la pandèmia és l’infantilisme polític, la poca talla i l’«i tu més».

Notícies relacionades

Els populars madrilenys saben perfectament que Navarra no compleix els tres paràmetres imposats per Sanitat per endurir les restriccions; almenys, de moment. Però és igual. El cas és fer soroll i treure rèdit estenent l’ombra de la sospita. I gairebé tots cauen en la trampa. De fet, m’ha sorprès per malament la resposta de la presidenta de Navarra. María Chivite, en la compareixença en la qual va anunciar diumenge passat noves mesures per frenar l’expansió del virus, va dir: «A Navarra no ha hagut de venir ningú a imposar mesures, som nosaltres els que hem pres la decisió». Em sembla vergonyós que, amb la que té a sobre, es posi a fer aquest discurs de nyinyinyi. Entenc que és molt llaminer, que és Madrid la que fa diversos dies que pressiona el ministre Illa amb Navarra, però ens aniria millor si tots hi posessin de la seva part per pujar una mica el nivell.

Cert és que, amb les dades a la mà, Chivite no pot presumir de molt més. Sí, el Govern central no ha intervingut Navarra, però ¿no els farà vergonya als nostres representants polítics entaular aquesta batalla de pati d’escola per veure qui està pitjor? ¿No els avergonyeix aquest encreuament de crítiques que deixa al marge completament el sofriment dels ciutadans? El que volem és que facin el possible per minimitzar l’impacte del virus, no que es mirin de reüll traient pit de no se sap què entrant en qualsevol provocació o desitjant el mal per als de qualsevol altre partit. Estem passant pel mateix a tot Espanya. Més empatia, més humilitat i menys politiqueig, que això és una pandèmia, no una final de la Champions.