Recuperar un plaer

La tinta és segura. ¡Visca el diari!

Els diaris són estèrils al virus a causa de la tinta, la porositat del paper i el procés d'impressió i producció, però ara és difícil trobar-los en un bar

1
Es llegeix en minuts
periodicook

periodicook

La notícia falsa és tossuda a més no poder. Però cal escriure alt i clar que llegir un diari de paper és segur. Fer-ho en una cafeteria, pur plaer.

Durant l’estat d’alarma, el Govern d’Espanya va incloure els diaris entre els serveis essencials. I va fer bé, perquè la premsa i el dret d’informació és un eix essencial d’un país democràtic i, a més, perquè fins i tot l’OMS, l’Organització Mundial de la Salut, ha deixat clar que el risc de contagiar-se tocant un diari és infinitament insignificant. Els diaris són estèrils al virus a causa de la tinta, la porositat del paper i el procés d’impressió i producció. Així doncs, compartir-los a la cafeteria, a la biblioteca o en qualsevol altre lloc és una acció segura. 

Notícies relacionades

La revista científica ‘Journal of Hospital Infection’, el National Institute of Allergy and Infectious Diseases dels Estats Units, el John Innes Center i diverses universitats alemanyes insisteixen que mai hi ha hagut un incident documentat en el qual el virus Covid-19 hagi sigut transmès per un diari, revista, carta o paquet imprès. Però, en canvi, actualment és difícil entrar en un bar o una cafeteria i trobar el diari, que ens proporcionava un moment d’assossec i intimitat, o bé que servia per provocar discussions futboleres tan acalorades com innocents entre plats de tripes, entrepans i cigalons dels treballadors que paraven per dinar.

Tenint en compte la confusió generalitzada, aquesta periodista ha portat a terme una investigació ‘exhaustiva’. El Departament de Salut de la Generalitat afirma conèixer la llegenda i nega qualsevol disposició que prohibeixi la lectura de paper en els establiments. El Procicat, del Departament d’Interior, segueix el mateix camí, el Ministeri de Sanitat també va pel mateix camí, i fins i tot trobem governs i entitats hoteleres d’altres comunitats com Múrcia, Andalusia, Galícia i les Balears que han sortit a la palestra per cantar que sí que es pot i es recomana informar-se al bar. La tinta és segura. ¡Visca el cafè i el diari!