Editorial

La difícil tasca que li espera a Koeman

Amb la seva presentació van ressonar ecos del 'dream team'; falta veure si això calmarà l'aficionat i si significa alguna cosa per a una plantilla acomodada

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp54554596 koeman200819190544

zentauroepp54554596 koeman200819190544 / JORDI COTRINA

El record de Ronald Koeman està ben fixat en la memòria dels aficionats del FC Barcelona. Puntal del Barça de Cruyff, autor del gol de Wembley. No obstant, com a entrenador, la banqueta del Camp Nou feia dècades que l’evitava: l’any 2003, Frank Rijkaard va ser l’entrenador del Barça només perquè a la caixa no hi havia un milió d’euros per pagar la rescissió de contracte de Koeman amb l’Ajax. Si la ruïna del Barça que va deixar Gaspart li va impedir agafar per primera vegada aquest tren, en aquesta última oportunitat ha sigut la ruïna esportiva que queda després de la gestió de la junta de Josep Maria Bartomeu la que ha fet possible la tornada que anhelava als seus 57 anys. El club ara és molt més gran, i el seu fitxatge no ha sigut un problema, però aquesta etapa tampoc estarà exempta de problemes econòmics. La descomunal partida pressupostària destinada a les fitxes dels jugadors ja projectava serioses ombres sobre les finances del club, que a més ha d’afrontar el finançament de la reforma d’un vetust Camp Nou. L’immens forat que deixa la crisi de la Covid-19 farà difícil la tasca de l’entrenador holandès. No serà fàcil emprendre l’operació de sanejament de la plantilla que Koeman té encomanada. I no per falta de caràcter per quadrar el vestidor i prendre decisions difícils, una cosa que l’holandès ha demostrat en la seva carrera i que una directiva que ja té poc a perdre sembla disposada a recolzar.  Serà difícil buscar lloc a alguns dels jugadors més ben pagats del món, amb contractes llargs i generosos que es compten entre les hipoteques que deixa la gestió dels directius i directors esportius que han deixat els seus despatxos o els deixaran a tot estirar el març que ve. I encara més trobar el múscul financer per substituir-los en aquesta temporada que potser serà més de desconstrucció que de reconstrucció.

Koeman va prometre ahir tornar als jugadors l’alegria per jugar, i reinstaurar al vestidor els valors d’esforç i treball. Amb la seva presentació, ahir van ressonar els ecos del gol de Wembley i del ‘surtin i diverteixin-se’ d’aquell altre holandès. Falta per veure si amb això n’hi haurà prou per tornar l’ànim d’uns seguidors indignats. I que signifiqui alguna cosa per a una plantilla acomodada i amb els braços caiguts.