IDEES

¿Cavallet o lleó?

1
Es llegeix en minuts
teatrook

teatrook

Article 702. Un amic meu afirma que tots els que vivim aquesta pandèmia serem recordats per ser la generació de les mans netes. La veritat és que no crec que existeixi una altra època en què els humans s’hagin desinfectat tant les mans i em sembla una definició perfecta.

Aquest mateix amic té una teoria molt interessant sobre l’actitud que la gent pren davant la pandèmia. Ell diu que ara és el moment clau per demostrar quant t’importa la salut dels que t’envolten i la teva pròpia depenent de la manera en què actuïs socialment.

Segons com ens enfrontem a la pandèmia, som cavallets de mar que donen l’esquena al problema o lleons que vetllen pel bé del ramat

Ell divideix la gent en dos tipus que tenen a veure amb els animals. Potser us ho explico després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc. ‘Estar viu és donar vida’. Em va tocar molt endins aquesta preciosa cançó de Max Ballesté, no puc deixar de taral·lejar la seva addictiva tornada.

Segon lloc. ‘La sangre manda’, de Stephen King (Plaça & Janés). King aconsegueix com sempre que devoris quatre al·lucinants històries i et transporta de manera magistral al seu món propi.

Primera posició. ‘Dragged across concrete’, escrita i dirigida per S. Craig Zahler. M’agrada molt aquesta pel·lícula policíaca que arrela amb el cine tarantinià. Més que la trama per si mateixa, m’entusiasma la justícia que traspua.

I tornant al meu amic, quan anem pel carrer no deixa de dividir la gent en dos tipus. Segons ell, estan els cavallets de mar que fan veure que no ha passat res, que la pandèmia no ha existit i decideixen no portar mascareta o complir les normes. Els anomena així perquè els cavallets de mar, quan veuen un perill al mar, simplement s’hi posen d’esquena creient que així desapareixerà.

Notícies relacionades

I després estan els que ell anomena els lleons. Aquests van protegits i cuiden els altres, exigeixen responsabilitat a tots i lluiten pel bé del ramat.

Tant de bo tots fóssim lleons i exigíssim a la resta de cavallets que s’enfrontin al problema i que ens protegeixin a aquesta generació de mans netes i ànima confinada. ¡Bon diumenge!