Peccata minuta

Drama a TV-3

Tres de les màximes institucions catalanes estan en conflicte amb si mateixes: el postpujolisme, el Barça i TV-3

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp53935313 un p ster promocional de la s rie  drama   produ da per rtve200630122247

zentauroepp53935313 un p ster promocional de la s rie drama produ da per rtve200630122247 / Cedida per la productora El Terrat

Tres de les màximes institucions catalanes estan en greu conflicte amb si mateixes: el postpujolisme, el Barça i TV-3. Aquest cap de setmana sabrem si Setién seguirà a la banqueta, però Vicent Sanchis, entrenador de ‘la nostra’, està disposat a aferrar-se al preu o menyspreu que sigui i amb dents i ungles al seu despatx, sou, secretària i xòfer de Sant Joan Despí. 

Molta pólvora festiva: la senyora Laura Borràs es lamenta en estèreo que Ricard Ustrell la (mal)tracta displicentment a ‘Planta baixa’, i que Helena García Melero – ¡i això és moltíssim més greu!– no només no difongui a ‘Tot es mou’ la seva madrilenya i sinceríssima confessió de virginitat, sinó que més tard comenti, ‘in absentia’ seva, l’assumpte amb Xavier Melero, el seu festiu i bombollejant homònim de cognom.

La cosa no acaba aquí: dilluns passat van saltar els ploms per l’emissió de l’espai dramàtic ‘Drama’ a TV-3: les xarxes cremen com fogueres perquè en aquesta sèrie conviuen tràgicament –com en el cada dia dels mil·lenistes autòctons– català, castellà i ‘catañol’. La consellera Mariàngela Vilallonga i la senyora Núria Llorach, presidenta de la CCMA, posen gasolina al foc: «Segons quins dies no sé si estic veient una cadena estatal o catalana», sense ni tan sols advertir que un gran públic hispanoparlant podrà seguir ‘Drama’ amb els seus moments en català subtitulats, tasca que hauria de subvencionar l’Institut Ramon Llull, que per a això van néixer.

I a sobre, dimecres compareix un ceruli Sanchis anunciant que, mal que li pesi i per la falta de pasta a causa dels seus 1.800 empleats en nòmina, el serial ‘Com si fos ahir’ i ‘Polònia’ –l’únic programa de TV3 que m’arrenca de tant en tant una feliç rialla– podrien no seguir, com Setién, després de l’estiu.

Notícies relacionades

Tornada a la rialla al llegir dimecres en el xafarder Nacional.cat que «Polònia» costa anualment tres milions d’euros als diners públics catalans, un menys que la maleïda suma de ‘Planta baixa’ i ‘Quatre gats’ d’Ustrell, sense calcular, com la intrèpida consellera, que el de Sabadell emet 20 hores per setmana –els seus modèlics ‘Quatre Gats’ a banda– i el de Minoria Absoluta tot just una. No defalleixin, fans de Toni Soler: el circ seguirà cada tarda al seu ‘Està passant’.

Pel que fa al duel a mort PDECat-JxCat, Puigdemont ja ha apostat per reeditar el Cid Campeador.