Al contraatac

El misteri de les sigles

Núñez Feijóo sap que a ell li suma més el PP de Rajoy i Pastor que el d'Aznar i Álvarez de Toledo

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp53891905 feijoo200630144844

zentauroepp53891905 feijoo200630144844 / Cabalar

Està sent notícia Núñez Feijóo per ocultar les sigles del PP a la campanya electoral gallega. No és la primera vegada ni és l’inventor de l’’ara les veus i ara no les veus’. A ningú se li escapa que el president de la Xunta té perfil propi, com al seu dia el van tenir Esperanza Aguirre o Javier Arenas. El problema del partit que avui oculta Feijóo en els seus mítings és que no se sap gaire bé de què està fet. Són retalls que canvien en funció del vent demoscòpic. Uns dies és més de Rajoy i molts més dies és més d’Aznar. Altres dies és com d’Ana Pastor i molts altres dies s’assembla bastant més a Cayetana Álvarez de Toledo, cosa que genera estupor en no pocs de populars.

Notícies relacionades

El candidat gallec sap que a ell li suma més el primer PP que el segon; com a gairebé tots, segons la meva opinió. Sap que li poden donar més vots els actes amb Rajoy o amb Martínez Almeida, que amb Casado o Díaz Ayuso. És una estratègia antiga. Ja la van utilitzar el popular García Albiol a Catalunya o els socialistes Susana Díaz a Andalusia i Abel Caballero el 2011 a Vigo. És habitual quan la marca en àmbit nacional passa per hores baixes, una cosa que ocorre d’un temps ençà amb massa freqüència. Pedro Sánchez, durant la campanya fallida d’aquest febrer passat, interrompuda pel coronavirus, va dir: «Feijóo amaga les sigles del PP, perquè signifiquen corrupció». No només per això i ell ho sap. Si no, equivaldria a dir que tots els que ho han fet en el PSOE estant ja ell a la secretaria general consideren que el seu partit és sinònim de pràctiques irregulars. Es fa perquè els líders nacionals, de vegades, no sumen en política territorial. Per això, són tan divertides les explicacions dels que juguen a fet i amagar, amb tal de no dir la veritat.

En aquesta ocasió, el secretari general del PP de Galícia ha restat importància a la polèmica al·legant que «no hi ha un sol gallec que no sàpiga a quin partit pertany Feijóo». Però tant de bo votin pensant que és d’un partit diferent al d’Álvarez de Toledo, del nom de la qual no em vull recordar, li ha faltat dir.