Per una gestió transparent

De serveis i servidors públics

Ens han salvat la vida i no puc tolerar que es posin en risc per la via de l'evasió fiscal, de la corrupció, del malbaratament de recursos o de la desídia

1
Es llegeix en minuts
uciok

uciok

El dia 14 de març passat es va proclamar l'estat d'alarma i el dia 30 se'ns va demanar el confinament total. Des del primer moment se m'ha exigit responsabilitat i l'he exercit: com a ciutadana, com a veïna, com a minúscula empresària... i ho he fet, perquè és en societat de naixem, vivim i morim, i és el cos que ens vincula els uns als altres.

He vist com la immensa majoria de la gent, de forma silent i responsable, ha fet el mateix, sense fer massa preguntes. Però suposo que a molts ara ens surt el cop, i resulta que jo hi ha coses que ja no estic disposada a fer-les de la mateixa manera. A acceptar-les de la mateixa manera. Sé que encara no hem acabat, però si alguna cosa sabem que ens ha salvat són els serveis públics i els seus professionals. I el que no puc tolerar és que es posin en risc per la via de l'evasió fiscal, de la corrupció, del malbaratament de recursos o de la desídia. Els serveis públics són la raó de ser d'una vida compartida, i els hem de defensar amb ungles i dents.

Mecanismes de governança adequats

Notícies relacionades

Els mecanismes de governança que els han de garantir han de poder tenir eines modernes de gestió, un bon sistema de coordinació entre administracions, mecanismes de participació, fomentar la col·laboració público-privada, i actuar sota control parlamentari, amb transparència, amb un respecte escrupolós pels diners públics. Per això és intolerable l'apropiació indeguda dels diners de tots en butxaques privades. I menys encara ara, quan les dificultats pesen sobre les espatlles de la gent, en especial els que tenen menys recursos.

Els representants polítics, ja tinguin tasques de gestió, de decisió o de representació han d'estar disposats a retre comptes a la ciutadania. Tots sense excepció. Per això se'm fa cada vegada més difícil d'acceptar que la màxima institució del país sigui la monarquia. Com amb tantes altres coses se'ns dirà que ara no és el moment de fer canvis, però dubto que hi hagi mai un bon moment. I si s’ha de canviar la Constitució, posem-nos-hi, que hi ha un parell o tres de coses més que també m'agradaria aprofitar per canviar.