DUES MIRADES

"Bailar pegados"

La patronal dels locals d'oci hauria de recuperar la cançó per convertir-la en un himne contra les indicacions de l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola

1
Es llegeix en minuts
bailarinesok

bailarinesok

No hi ha cap estudi que ho demostri, però sembla evident que la persona que va preveure amb més clarividència la situació que vivim és Sergio Dalma. L’any que ve farà 30 anys que va cantar 'Bailar pegados' a Eurovisió i ja aleshores deia això: "Bailar de lejos no es bailar. Es como estar bailando solo. Tu, bailando en tu volcán, y a dos metros de ti, bailando yo en el polo". Ni novel·les apocalíptiques ni pel·lícules de ciència ficció. Dalma ja intuïa això dels dos metres i sabia que només té sentit ballar "sintiéndonos la piel".

Notícies relacionades

Per això no estaria malament que la patronal dels locals d’oci recuperés la cançó per convertir-la en un himne contra les indicacions de l’Instituto para la Calidad Turística Española, que preveuen, per a les pistes de ball, un perímetre acotat i unes quadrícules al terra "per protegir i preservar la distància interpersonal". Cadascú, doncs, a la seva zona de ball, com si es tractés d’una taula gimnàstica, "d’un circ o d’una gàbia", com diuen els empresaris.

Hem de recórrer als clàssics, doncs: "Bailar pegados es bailar. Es bailar". Amb aquestes condicions estrictes, només s’admeten els boleros, que es ballen en una rajola.