AL CONTRAATAC

Els 'coronapijos' es revolten

Temo somiar una d'aquestes nits amb una manifestació conjunta de tots els que estan contra l'estat d'alarma

1
Es llegeix en minuts
salamanca2ok

salamanca2ok

Quan Vox brama, Pablo Casado cloqueja i després els fatxes del barri de Salamanca decideixen fer la revolució regressiva. Això és així. Fa diversos dies que porten cassoles, banderes d’Espanya (que per a ells és la seva i només seva) i crits a favor de Franco i de la llibertat (sic). Es manifesten a Madrid, saltant-se el confinament i l’advertència institucional que les concentracions vulneren l’estat d’alarma.

El seu barri és un feu electoral del PP i de Vox, i el virus els importa poc. Els aglutina l’odi a Pedro Sánchez i Pablo Iglesias molt per sobre de la por a la Covid-19. Això sí, no mantenen les distàncies, però porten mascaretes bicolors. Es veu que ja no es fien del tot de la Santíssima Trinitat. Són nòvios de la mort, però només amb la punteta.

La majoria de la gent del barri no està d’acord amb la revolta i commina els alçats perquè tornin a casa i es deixin de foteses. Però els del Tercio (fins i tot sense cabra com a mascota) diuen que «el virus de veritat és el ‘coletas’ i el seu pamflet comunista» i porten fotos de Sánchez amb el lema «Tancats sou lliures».

Alguns dels brigadistes ‘cayetanos’ van uniformats amb el distintiu ‘fachaleco’. Un senyor amb cara de notari colpeja un senyal de stop al crit de «dimissió del Govern socialcomunistachavista». La dreta ho peta a Youtube com si fos una sèrie de zombis desafiadors i tossuts, i la policia deambula i poca cosa més. Una senyora crida: «Ja tenim veeeu».

Notícies relacionades

La prolongació de l’estat d’alarma aglutina estranys companys de llit. S’absté Casado, i voten que ‘no’ Gabriel Rufián, Vox i JxCat. Segurament tots ells ens dirien: «No és el virus, estúpids, és la política». Temo somiar una d’aquestes nits amb una manifestació conjunta de tots els que estan contra l’estat d’alarma. Tots barrejats en una amalgama de Frankenstein o el modern Prometeu. Peces humanes recosides i tumefactes.

Demano perdó. Pretenc ser raonable i crec que, un altre cop, no ho he aconseguit.