Dies de confinament

Sol

Hi ha alguna cosa pitjor que el record trist, la nostàlgia d'un temps molt present. És el punt exacte de la meva solitud

1
Es llegeix en minuts
GRAF8292. OURENSE, 17/03/2020.- Un miembro de la Cruz Roja recorre la calle de Paseo de Ourense completamente vacía. En Galicia los infectados con coronavirus ascienden este martes a 285. EFE//Brais Lorenzo

GRAF8292. OURENSE, 17/03/2020.- Un miembro de la Cruz Roja recorre la calle de Paseo de Ourense completamente vacía. En Galicia los infectados con coronavirus ascienden este martes a 285. EFE//Brais Lorenzo / Brais Lorenzo (EFE)

Sóc aquí. Sol i amb por. Camino pels carrers de la meva ciutat per comprar aliments i no aconsegueixo consolar-me. A davant, a sobre i a dins sento una desconfiança intersa cap al meu entorn. S’embolica d’una crua circumstància que mai havia imaginat que viuria. La plaça on vaig jugar de petit tantes tardes està buida i el bar on quedava tantes altres amb els amics l’han buidat. Existeix una cosa pitjor que el record trist, la nostàlgia d’un temps molt present. És el punt exacte de la meva solitud.

Sabem com és l’enemic, invisible, i que s’està combatent en els hospitals, en els cossos de les persones que es troben en el seu pitjor estat, en les seves famílies, i en totes les persones vulnerables de les que avui me'n recordo vivament. Aquesta crueltat és àcida. Fan mal totes i cadascuna de les morts pel coronavirus. Coneixem la dura realitat, però al carrer pel que camino trobo poca gent i pocs somriures. La resistència, si no es lluita, sembla desdibuixar les cares, els espais i les emocions dels pocs que van pel carrer.

 

Notícies relacionades

M’agradaria ara mateix poder entrar en cadascuna de les cases que veig tancades del meu barri. Descobrir com viuen els meus desconeguts veïns i també els meus coneguts, amics i familiars. Imaginant-ho, passo el temps. Al meu cap hi apareixen tota mena de persones. Accions estoiques, actes de prudència i justícia. Hi veig anarquies mai realitzades al món. Són tants els petits mons que s'han d'haver construït allà, darrere de les finestres que donen al carrer que, cada dia que passa de confinament, em pregunto amb més emoció com serà el dia que aquests mons tornin als carrers i les places. ¿Canviarà el record que en tenia de la plaça on jugava de petit? La pregunta m’estimula. Saber que res començarà i res acabarà de cop, que les nostres vides s’entrellaçaran més em fan venir ganes de viure aquest nou episodi que vindrà. Estic convençut, preparat i entusiasmat mentre camino sol, i amb por, pels carrers desconeguts de la meva vida.