President rehabilitat

Mas està aquí

Al seu nou llibre, el president es presenta amb el rostre més humà, accepta errors i es dibuixa com un home d'Estat

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp52522748  barcelona 27 02 2020  artur mas presenta el seu llibre cap 200227222644

zentauroepp52522748 barcelona 27 02 2020 artur mas presenta el seu llibre cap 200227222644 / ANGEL GARCIA

La rehabilitació de l’hàbil Artur Mas coincideix amb la publicació del seu llibre 'Cap fred, cor calent' (Columna). Però on es col·loca el 129è president en el futur immediat? Què farà Mas? Les seves respostes són divagacions. Li agradaria ser un 'head hunter' de nous rostres polítics, diu. Limita a Carles Puigdemont en subratllar que, si es presenta a les eleccions no podrà dir que tornarà a Catalunya com a president, mentre afirma amb ambivalència calculada no voler lluitar per encapçalar la llista electoral de JuntsxCat/PdeCat, lluny, això sí, de qualsevol escissió. Però Mas està aquí.

La tournée mediàtica de to assossegat i fins i tot optimista, i l’esperit que emana del llibre aconsegueixen fer emergir la figura d’Artur Mas com un dirigent sòlid, fiable i útil. Mas ofereix: un referèndum on es voti o més autogovern o la independència de Catalunya; un Govern de la Generalitat que s’ocupi dels temes del dia a dia, amb el món Puigdemont -Consell de la República sumat a partits i entitats sobiranistes- com a responsables de la continuació del procés, i una alternança pactada entre  Esquerra i el món postconvergent en la presidència del Govern.

Una de calenta i una de freda

En el seu llibre, el president es presenta amb el rostre més humà. Accepta errors (en les seves relacions amb ERC -és clar que defineix Junqueras com la persona que va aixecar murs de desconfiança- i en la plasmació pràctica de la refundació del seu propi partit) i es dibuixa com un home d’Estat, mentre afirma amb naturalitat que Espanya només serà una nació plena si Catalunya en deixa de formar part, a veure si la idea va calant.

La mesa de diàleg entre governs ja es reuneix. Els presos surten hores o dies. Torra no convoca eleccions, té la casa per ordenar, i Esquerra no pressiona perquè dubta de guanyar.

Notícies relacionades

La mare de l’Artur somriu: “Ni se’t acudeixi tornar”l l’expresident recorda a la llegenda del beisbol nord-americà, Babe Ruth: “És complicat derrotar una persona que no es dona mai per vençuda”. Una de calenta i una de freda, fidel al seu propi estil.

Mas està aquí i espera.