Encertar-la

Tech Spirit Barcelona

La rapidesa amb què s'ha muntat la iniciativa publicoprivada demostra l'esperit de la ciutat

2
Es llegeix en minuts
tech-spirit-barcelona

tech-spirit-barcelona

El dimecres 12 de febrer vam tenir la mala notícia de la cancel·lació del MWC, un gran esdeveniment que representa molt per a la ciutat de Barcelona. L’impacte econòmic representa per als negocis locals 500 milions, però per a l’ecosistema de ‘start-ups’ el que realment ens va afectar és la suspensió del 4YFN. En pocs anys aquesta cita s’ha convertit en el punt de trobada de fons de capital de risc europeu amb els emprenedors i l’ecosistema d’empreses emergents.

Dijous 13 a primera hora jo era en un esdeveniment a Madrid, i mentre estàvem esmorzant se’m van acostar diverses persones per comentar-me que igualment vindrien a Barcelona, que ja havien pagat l’hotel i els bitllets, i que vindrien a tenir un altre tipus de reunions o trobades. Tot seguit em vaig ficar a Twitter i vaig veure tuits de Martin Varsavsky i Jesús Monleón incitant a muntar un esdeveniment. Immediatament vaig contactar per WhatsApp al meu amic Miguel Vicente, president de Barcelona Tech City, per dir-li que hauríem de fer alguna cosa organitzada pel mateix ecosistema. El Miguel em va comentar que s’enviava missatges des de la nit anterior amb altres persones parlant del tema, dels primers Javier Faus, president del Cercle d’Economia.

Immediatament vaig començar a enviar missatges a persones que podien ajudar-nos, tant de bancs, com escoles de negocigrans empreses, altres associacions, i per descomptat l’administració pública. A les 10.27 h li vaig enviar un whatsapp a Jaume Collboni amb «Estic parlant amb molta gent per intentar la bogeria de muntar un esdeveniment paral·lel la setmana del 4YFN. Crec que és el moment de demostrar que la iniciativa privadopública pot fer grans coses a Barcelona. Sé que Miguel Vicente també parlarà amb tu». I immediatament el Jaume em va contestar «Estic en contacte amb el Miguel. A nosaltres les bogeries ens estimulen».

Aquesta resposta del Jaume em va motivar a publicar a les 10.40 h a Twitter i Linkedin el missatge «Crec que és un moment històric perquè emprenedorsVCs, escoles de negoci, corporacions i administracions públiques ens unim per crear del 24 al 26 de febrer un gran esdeveniment de ‘start-ups’ (amb les seves festes) a Barcelona. Alguns m’han ofert ‘cash’ i recursos per fer-ho».

Notícies relacionades

En pocs minuts el meu missatge a les xarxes socials va agafar una gran viralitat  i en poques hores va arribar a més de 100.000 visualitzacions i al final del dia superava els 200.000 impactes. Però el millor van ser les desenes de trucades, centenars d’oferiments de voluntaris (em va recordar l’esperit dels voluntaris de Barcelona 92), i recolzament de tota la ciutat, tant en l’àmbit públic com privat. Com diu Miquel Martí, de Barcelona Tech City, el mateix dia ens van oferir desinteressadament la meitat dels espais de la ciutat on podríem fer un esdeveniment, ja fos distribuït o en un únic espai.

Gràcies a tots els que heu col·laborat per aconseguir crear Tech Spirit Barcelona, i per descomptat a tots els patrocinadors i col·laboradors. Gairebé 100 esdeveniments organitzats per molta gent en pocs dies demostren l’esperit de la ciutat de Barcelona.