IDEES

Quibi, plataforma per a impacients

És temptador posar el crit al cel davant del pròxim llançament de Quibi, plataforma de 'streaming' especialitzada en vídeos curts que veurà la llum als Estats Units a l'abril

1
Es llegeix en minuts
screenshot

screenshot

¿Pot sortir una cosa bona de la pèrdua progressiva de la nostra capacitat d’atenció? D’entre el milió de notícies sobre plataformes de ‘streaming’, em resulta especialment cridanera la que fa referència al pròxim llançament de Quibi, especialitzada en vídeos curts (de menys de deu minuts de durada, per això el seu nom derivat de ‘quick bites’, ‘mossos ràpids’) que veurà la llum als Estats Units l’abril que ve. En un moment en el qual –generalitzo– fugim espaordits de les pel·lícules llargues (tret de les que són un esdeveniment o estan saturades d’estímuls epidèrmics), veiem ‘El irlandés’ al bus i als vagons de metre hi ha més pantalles de mòbil que llibres, l’aparició d’un servei així no només té sentit, sinó que és perfectament raonable.

És temptador posar el crit al cel: ¿de veritat és el nostre límit d’aguant? ¿Deu minuts? ¿De debò? Però tampoc està malament trobar-li el revers positiu. Com a addicta als vídeos curts generats per ser consumits en línia (Youtube, aplicacions i xarxes socials com Instagram i TikTok, altres mitjans online) i interessada per la simbiosi dels llenguatges de cine i Internet, tinc curiositat per veure quina classe de propostes surten d’aquesta plataforma pensada –almenys al principi– per ser disfrutada, com els continguts en línia, en dispositius mòbils (tant en vertical com en horitzontal).

Notícies relacionades

I em crida l’atenció, especialment, per la variada llista de creadors que semblen haver-se unit al projecte, no tots habituats a generar propostes (almenys que hàgim pogut veure) com les que promet la plataforma. Hi són dins, entre altres, Steven Soderbergh, Paul Feig, Catherine Hardwicke i Steven Spielberg, aquest últim al capdavant d’una antologia de terror que només podrà ser vista de nit (el mòbil o la tablet evitaran que facis trampes).

Tinc curiositat per saber si en aquests continguts (sèries, programes i pel·lícules fragmentades) s’ha fet realment un esforç per adequar-se al model que proposa la plataforma. ¿Han explorat altres maneres de generar vídeos... o és més del mateix però en mossos més petits?

Temes:

Internet Cine