Editorial

La meitat de l'espectacle

Fins a 86 mitjans s'han compromès a promoure la visibilitat de l'esport femení

1
Es llegeix en minuts
lmendiola51917920 graf7329  barcelona  24 01 2020   director general de deport200124134716

lmendiola51917920 graf7329 barcelona 24 01 2020 director general de deport200124134716 / Alejandro Garcia

Un total de 86 mitjans de comunicació de tots els àmbits, entre els quals hi ha EL PERIÓDICO, s’han adherit al Compromís dels mitjans per impulsar l’esport femení. El document forma part de la campanya #ThoEstàsPerdent, dedicada a promoure més presència de dones esportistes als mitjans. La iniciativa està impulsada pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), el Govern de la Generalitat i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

La nedadora Mireia Belmonte, la pilot de motos Laia Sanz, la futbolista Alexia Putellas, la jugadora de bàsquet Laia Palau i l’atleta Maria Vicente són les cinc esportistes d’elit que protagonitzen la campanya. El missatge és clar: si no segueixes l’esport femení, t’estàs perdent la meitat de l’espectacle. L’objectiu final també és diàfan: avançar cap a la plena igualtat de gènere en l’esport. Són molts els elements que han de confluir per assolir aquest desafiament, però tot comença per una cosa molt simple: veure l’esport femení.

Guanyar espectadors significa guanyar rellevància, trencar estereotips que encara releguen les dones en un segon pla de l’esport i, sens dubte, animar més nenes a practicar-ne. L’esport femení presenta una gran capacitat de creixement. En la mesura que vagi generant més expectació, també s’incrementaran les possibilitats d’aconseguir més i millors patrocinis. Sens dubte, un pas important per impulsar la professionalització i superar una desigualtat flagrant que repercuteix en els sous i les condicions laborals de les dones esportistes. I, al capdavall, en la qualitat.

Són molts els reptes de l’esport femení. Reptes que redunden en el conjunt de la societat. Més presència d’esportistes, dels seus triomfs i els seus esforços és un estímul per a totes les nenes; també per als seus companys nens i, evidentment, per als adults. Una manera de trencar els prejudicis del masclisme i, també, d’enriquir el món de l’esport.