¿Judici o campanya?

L'aposta de Trump és convertir l''impeachment' en la seva millor campanya

1
Es llegeix en minuts
donald-trump-eeuu

donald-trump-eeuu

Comença al Senat el procés final, el compte enrere per decidir el futur del president Donald Trump. Malgrat noves proves que irrompen cada dia sobre com es va beneficiar del càrrec per desqualificar els seus rivals fent xantatge a tercers països, l’únic cert és que el procés no tirarà endavant i que la Cambra alta de la primera democràcia del món no traurà Donald Trump de la Casa Blanca. No hi ha cap possibilitat, es necessiten dos terços de vots a favor de processar-lo. Només una divisió profunda més una desfeta de la majoria republicana podria jutjar il·legal el comportament del president i apartar-lo del poder. Però això no passarà, i menys a nou mesos de les eleccions.

Trump ho sap, per això ha decidit mostrar-se com si res pels salons de la cimera de Davos, com si no passés res mentre s’inicien les sessions. L’‘impeachment’ no és un judici, és un procés polític amb base jurídica, que al final es decideix amb el vot d’un centenar de senadors. Coneixem el resultat, els demòcrates votaran a favor i els republicans en contra de les proves que aporta el Congrés.

Notícies relacionades

El país es dividirà encara més. El judici no es decidirà al Senat, és al carrer, i això ara és l’únic que està en joc. El públic coneix tot el que ha passat i els mitjans no deixaran cap detall sense cobrir. Per això Donald Trump ha inclòs dos experts que saben bé que la batalla s’entaularà en els mitjans.

Per a la defensa ha reclutat un dels principals fustigadors de l’‘impeachment’ contra Bill Clinton i un dels advocats que va dirigir la defensa de l’estrella de futbol americà OJ Simpson, acusat d’assassinat, en el judici més mediàtic que es recorda als EUA. Mentre tots els seus rivals demòcrates han començat la campanya sense grans passions, el president sap que el que està en joc no és la decisió del Senat, sinó l’opinió publica. La seva aposta és convertir l’‘impeachment’ en la seva millor campanya.