Dues mirades

20-20

'The Guardian' ha proposat diversos enigmes numèrics, entre els quals, per exemple, mira d'arribar a la xifra 2020 a partir d'operacions matemàtiques realitzades només amb el número 9

1
Es llegeix en minuts
51539731 60

51539731 60 / Ahn Young-joon (AP)

El diccionari defineix la numerologia com una pseudociència que tracta d’explicar misteris i d’efectuar prediccions amb els números. No estic tan segur que no sigui una ciència, tot i que és cert que entra en el terreny de la facècia, perquè mira d’oferir uns significats que podrien ser exactament els contraris. A vegades, però, i més enllà del joc, pot ser que encerti la predicció. A primers d'any, ‘The Guardian’ va proposar uns quants enigmes numèrics, entre els quals, per exemple, mira d’arribar a la xifra 2020 a partir d’operacions matemàtiques fetes només amb el número 9. Els ofereixo la solució: (9 + 9) x (99/9 + 999) / 9.

Poden practicar amb altres dígits. També van dir que rere el 2020, escrit com si fos el resultat d’un partit de rugbi (o de la primera part d’un partit de bàsquet: 20-20), s’amagava una hortalissa. Ho escriguin en un paper, amb el guionet enmig i mirant de fer els dosos com si fossin serps, sense filigranes. Aleshores, capgirin el paper 90º en el sentit contrari a les agulles del rellotge. Si la cosa no falla, sortirà ‘ONION’, que vol dir ‘ceba’, que vol dir que plorarem. O que farem sofregits. Les pseudociències tenen aquestes ambigüitats.