Al contraatac

Crimea a canvi de Catalunya

Puigdemont entregava Crimea a Rússia a canvi que Moscou recolzés la DUI... Això sí que és política internacional de nivell i política solidària amb els pobles sotmesos

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp50817656 tsunami191109163134

zentauroepp50817656 tsunami191109163134 / ELISENDA PONS

Puigdemont entregava Crimea a Rússia a canvi que Moscou recolzés la declaració d’independència (DUI) catalana. Vaja, que si el Kremlin reconeixia una Catalunya independent, la Generalitat es fariafanàtica «dels congelats»i de l’annexió russa de Crimea. Això sí que és política internacional de nivell i política solidària amb els pobles sotmesos: «Et demano la meva independència a canvi de reconèixer el teu dret a dominar Crimea.  Jo reconec la teva bota repressora a canvi que m’ajudis a separar-me d’Espanya». Aquesta sembla ser l’ètica de la ‘casa Víctor Terradellas’, l’‘exresponsable’ de relacions internacionals de CDC i home molt pròxim a Puigdemont.

Serguei Markov és exdiputatpel partit oficial Rússia Unida, professor de l’Institut Estatal de Moscou per a les Relacions Internacionals (MGIMO, per les seves sigles en rus), un home que en els últims anys ha ocupat importants càrrecs en consells i institucions governamentals de Rússia.

En entrevista a EL PERIÓDICO: «Em van plantejar que Rússia pogués recolzar la independència de Catalunya. I que [a canvi] Catalunya podria dir que Crimea és part de Rússia», recorda Markov.  «Jo els vaig dir que, de moment, el Govern rus estava molt distanciat del tema català, i els en vaig explicar la lògica. Nosaltres no necessitem aquest reconeixement, no és cert això que diuen els mitjans occidentals que busquem el reconeixement, tard o d’hora Occident reconeixerà que Crimea és part de Rússia».  ¡Bingo! A mésel tema està sota investigació policial. ¡Repòquer! Quan la DUI, Putin devia estarcaçant ossos o persones a Crimea.

  Si això val, les possibilitats que s’obren per a Puigdemont són immenses:

– Si els amish dels Estats Units reconeixen la independència de Catalunya, Puigdemont reconeixerà la república independent amish dins d’Ohio.

– Si Pequín reconeix la DUI, Puigdemont condemnarà categòricament les protestes a Hong Kong i dirà queel Tibet és un paradís fiscal.

– Si Cuba reconeix la República independent de Catalunya, Puigdemont anomenarà cucs els de Miami. A més, s’oblidarà que Colón era català i farà una versió reguetonera d’Els Segadors.

Notícies relacionades

– Si Israel reconeix la Catalunya independent, Puigdemontcondemnarà els palestins pel simple fet de respirar aire hebreu.

¿Grotesc i exagerat? Tant de bo. Un altre tema ésla pregunta d’Esquerra a la seva militància: «¿Estàs d’acord amb rebutjar la investidura de Pedro Sánchez, si prèviament no hi ha un acord amb l’Estat a través d’una taula de negociació?».  ¿Què passa si algú està en desacord fins i tot si hi ha taula de negociació?, ¿és «amb» rebutjar o «en» rebutjar? No és millor «Volen pactar amb Sánchez o no?».