04 juny 2020

Anar al contingut

Al contraatac

Ens hem fet molt de mal. A votar, o no

Ens hem fet molt de mal. A votar, o no

Xavier Sardà

No em vinguin amb allò de la festa de la democràcia, ni amb eucaristies similars. No m'expliquin contes. Els abismes no deixen de créixer i la incompatibilitat és gairebé definitiva

Ens hem fet mal. Votarem, però no em vinguin amb allò de la festa de la democràcia, ni amb eucaristies similars. No m’expliquin contes. Els abismes no deixen de créixer i la incompatibilitat és gairebé definitiva. Estem traspassant línies vermelles amb la naturalitat sonora de la deposició intestinal. 

Ens hem fet molt de mal. I ara a votar, o no. Hem normalitzat la infestació de les fogueres, la destrucció, les hòsties, la intransigència, les escopinades, les presons, els debats de TV-3, la paràlisi viària i la neo extrema dreta espanyola. Orfebreria acefàlica del desconcert i de la confrontació social.

Torra diu no tenir res a veure amb els CDR de l’Audiència Nacional que el vinculen amb l’assalt al Parlament.  Quan els van detenir eren herois i ara són desconeguts. I això que els CDR són per a l’independentisme com els monjos de Montserrat. Se’ls lloa incondicionalment pel seu patriotisme, facin el que facin.

Immens el mal percudit als Mossos d’Esquadra.  La policia catalana s’ha enfrontat als ‘gangs indepes’ metòdicament assilvestrats i invocats per la Generalitat. Els Mossos s’han jugat el cos i l’ànima, per ser incriminats després per suposada mala praxi. Centenars de policies i cremacontenidors ferits. Votaran, o no.

Alguns rectors d’universitat s’han convertit en donants acovardits de la seva potestat i jurisdicció. Alguns rectors d’universitat han cedit tremolosos la seva facultat decisiva als vociferants  i s’han replegat davant de l’‘establishment’ del «què diran».  Per simple acolloniment, concediran aprovat general polític i aquí pau i després fòbia. Ara han demanat seguretat perquè són col·legi electoral. A bones hores. Els acampats a la plaça de la Universitat, en canvi, demanen condons. No se sap si són per follar o per omplir-los de pintura i tirar-los-els als Mossos. Votaran, o no.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Laura López, la candidata dels comuns a Girona ha dit que Puigdemont és un fresc que s’ha saltat les lleis. Pot ser que Asens el puigdemontista li faci vudú tan bon punt es recuperi de la síncope.

Ens hem fet molt de mal. En uns cartells diuen que servidor i cinc periodistes catalans més som terroristes de la comunicació al servei de l’Ibex i que ens en hem d’anar a viure Madrid.  Prenem nota. Les mostres d’afecte  han sigut extraordinàries per part de la classe política, alguns ‘indepes’, el president del Govern, el Col·legi de Periodistes, els lectors d’aquest diari, i centenars de missatges solidaris. No resulta agradable l’assenyalament públic en els temps que corren. Això sí, la Generalitat de Catalunya ni una sola paraula. Zero. ‘Rien’. ‘Nothing’. ‘Nichts’. ‘Ingenting’. Votaran. Es votaran.