Protestes al carrer

Les revolucions heretades

1
Es llegeix en minuts
jovenesok

jovenesok

Ha de ser frustrant no haver lluitat a temps. Us han quedat tantes revolucions pendents que intenteu que els vostres fills les facin per vosaltres, però equivoqueu el temps i les formes. Us enorgulliu que els vostres nois i noies –que no arriben a la vintena– dediquin les seves nits a cremar contenidors, fer barricades i destrossar el mobiliari urbà, us ajuda a reconciliar-vos amb la vostra passivitat reivindicativa, amb la vostra elecció de vida acomodada, aliena a les injustícies socials.

No és gens nou, canalitzem les nostres frustracions a través dels nostres fills, volem que siguin els futbolistes que no vam ser mai, els artistes que no van tenir mai la seva oportunitat. Vosaltres voleu que lluitin amb caràcter retroactiu mentre obvieu explicar-los que vau aplaudir durant 23 anys un president de la Generalitat corrupte, són molts anys i no recordo ni una sola protesta massiva als carrers. Suposo que estaríeu molt ocupats hipotecant-vos per tenir pis i cotxe primer i un altre pis i un altre cotxe després. La vostra lluita era una altra i pagament a pagament, estiu a estiu, se us ha passat l’edat i amb aquesta algunes de les principals lluites socials d’aquest país.

La mentida dels polítics

Notícies relacionades

Fa uns anys, quan ja us acostàveu als 50, quan els gintònics saben millor a casa que a qualsevol local de moda us van muntar una revolució a mida. Una revolució de somriures i manifestacions festives que anaven a culminar amb el naixement d’un nou país més just, més competitiu i més social. Us ho vau creure i vau recuperar les ganes de fer una cosa gran, de canviar el món, de crear-ne un de propi. Vau fer tot el que us van demanar, vau ser creatius, grupals i proactius i us van enganyar. Els polítics anaven de farol però no us ho van dir i vosaltres, àvids de revolució, heu restat importància a la mentida.

La diferència és que ara ja sabeu que és una revolució de cartró pedra. Els vostres fills són diferents, ells no tenen govern ni messies, lligaments ni hipoteques, per no tenir no tenen futur. Vosaltres pagueu i ells es munten la revolució pel seu compte, contraprogramen la vostra i arrasen amb tot. Els tsunamis només són inofensius en mar obert.