17 febr 2020

Anar al contingut

Dues mirades

Creieu-me

Beth Dubber Netflix

No ho va somiar, sinó que va ser violada de veritat

Es titula Unbelievable (Increïble) i aquí, a Netflix, l’han traduït per Creédme, que, de fet, és una altra manera d’explicar els fets reals que es narren en la història d’una adolescent que va presentar una denúncia per violació. No solament no la van creure, sinó que, assetjada per la burocràcia i les inèrcies, es va veure obligada a declarar que ho havia somiat i, en conseqüència, va ser perseguida per un delicte de falsedat.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

No ho va somiar, sinó que va ser violada de veritat, amb una tenacitat horrible que la persegueix en el calvari d’incomprensió i rebuig que ha de viure. La sèrie, continguda, sense escarafalls, amb la precisió d’un bisturí narratiu que s’endinsa a poc a poc en l’entramat de desídia i dolor que pateixen les víctimes, ens ensenya sobretot que la indefensió no és un cas aïllat, sinó l’essència mateixa d’un món dominat pels homes.

Ho va dir fa uns dies Cristina Fallarás en la lliçó inaugural del curs a la UdG. “Són els amos de las abstraccions, els homes, i és només a través de la concreció dels fets que es pot capgirar el relat”. I resumia així l’estat de la qüestió: “No la creuen perquè poden no creure-la”. Poden fer-ho. I ho fan.