20 d’oct 2020

Anar al contingut

Dues mirades

¿On és?

JOSEP GARCIA

Sindicats policials han denunciat una editorial pel llibre 'On és l'Estel·la'. Estaria bé que el jutge trobés on s'amaga la llibertat d'expressió

Els militars i els policies no tenen gaire sentit de l’humor o, en tot cas, si el tenen és peculiar, com certifica sovint el compte oficial de la Guàrdia Civil. A quatre sindicats de la Policia (les delegacions de les Balears, de manera mancomunada) no els va agradar un àlbum de dibuixos de l’Editorial Comanegra que es diu ’On és l’Estel·la?’ i que imita aquells famosos ’¿On és Wally?’ de fa anys, això sí, amb una noia amagada entre la multitud que, com és fàcil de suposar, és independentista. Van demandar l’editorial i van exigir, perquè la querella no avancés, que s’excusi públicament pel tracte denigrant que atempta contra els sentiments dels policies, que retiri i destrueixi els exemplars, que no se’n faci cap més edició i que mai més ningú no pugui dibuixar, escriure o editar res que denigri la imatge d’una policia que ni ha fet ni farà mai, com diuen els sindicats, allò que es pot veure en el còmic.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

El lector ha de trobar l’Estel·la enmig de manifestacions, referèndums i càrregues desproporcionades i terribles. Comanegra manté que la sàtira no és condemnable i el jutge, aquest dimecres, a Palma, estaria bé que trobés on s’amaga la llibertat d’expressió.