Dues mirades

Masclisme futur

Espanta pensar en un futur en què la violència sigui assumida com una manera de relacionar-se, amb un menyspreu absolut als cossos aliens, a la vida

1
Es llegeix en minuts
gracia1

gracia1

Són menors. Són el futur. I són masclistes. Enormement, cruelment i violentament masclistes. L’informe de la Fiscalia presentat dilluns dibuixa un escenari inquietant. Les causes per violació comeses per menors han augmentat més d’un 40%, les agressions en grup s’han convertit en un fenomen cada cop més alarmant i, potser el pitjor, disminueix la resistència entre les noies menors. Elles treuen importància als fets, fins i tot disculpen l’agressor, i és el seu entorn qui interposa la denúncia. Ells tampoc semblen conscients de les conseqüències dels seus actes. «Hi ha una inequívoca tendència a l’increment de la violència entre menors, adolescents i joves», indica l’informe.

S’apunta a la pornografia com a detonador, però el problema és l’absència de referents que ajudin a filtrar la (des)informació que reben. Ni la família, ni el professorat ni els mitjans de comunicació semblen ser una veu autoritzada per a ells. Espanta pensar en un futur en què la violència sigui assumida com una manera de relacionar-se, amb un menyspreu absolut als cossos aliens, a la vida. Una autèntica bomba de rellotgeria social.