Anar al contingut

Paral·lelismes

Política en sèrie

Política en sèrie

Toni Aira

Relacionar l'actualitat amb sèries televisives desperta interès i debat. I en les millors sèries hi ha la política.

Posar en relleu paral·lelismes  entre l’actualitat i les sèries de televisió és una de les millors maneres de connectar amb els alumnes a la facultat, i diria que també amb els amics al bar. Desperta interès i provoca comentaris, debat. I en les millors sèries hi ha política, ho observem o no a simple vista. Aquí un apunt sobre les meves sèries d’aquesta temporada, diria que sense revelar res que aigualeixi la festa als qui no les hagin vist. Sense ‘spòilers’.

‘Joc de Trons’, sens dubte, ens ha demostrat com un adversari extraordinari pot ser l’excusa per unir rivals històrics, i alhora com aquesta excusa pot durar poc si els enemics íntims bàsicament el que volen és destruir-se entre ells. ¿Els sona una mica a nivell d’independentisme  català o d’esquerra espanyola?

‘Stranger Things’ ha confirmat que terceres parts acostumen a ser bones. Ens ha emocionat amb una ‘història interminable’ com ho semblen moltes trames polítiques del món real. I ha convertit els espectadors en nens. Com la política, però en agradable.

Entretots

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

‘Big Little Lies’ ens recorda que no és or tot el que resplendeix. La fragilitat del moment líquid que vivim ens porta sovint a lloar ídols de paper que, per exemple políticament, tan aviat són sinònim d’estabilitat  com de tot el contrari.  

‘Chernobyl’ no és només una crítica a un sistema polític passat, sinó que molt més enllà ens parla de les greus conseqüències que poden tenir (o que ja estan tenint) pràctiques o esdeveniments invisibles als ulls de l’opinió pública la major part del temps.

La ‘Casa de les Flores’ ha reinventat la telenovel·la en clau ‘millennial’ i es va convertir en fenomen mundial quan s’obria el curs. Hi ha més d’un partit que, reinventant-se, està triomfant com la Coca-Cola.

‘Killing Eve’ ens demostra com fins a un(a) psicòpata pot arribar a atreure i fascinar. No fa falta pensar gaire perquè ens vingui a la ment algun paral·lelisme en forma de líder mundial, ¿veritat? Coses de la política en sèrie.

Temes: Joc de trons