IDEES

'Dark', un nus en el temps

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp48717308 icult serie dark temporada 2190716114055

zentauroepp48717308 icult serie dark temporada 2190716114055

Què hi ha més inspirador que un misteri insondable. I què hi ha més pur i bonic que la necessitat de conèixer-lo. 

‘Dark’, com a la vida real, no sabem el que està passant i tot el coneixement adquirit –dolorosament i lentament capítol a capítol– en comptes d’alliberar-nos, no fa sinó ancorar-nos a una realitat que ens consumeix lentament, pregunta a pregunta. 

Els personatges se succeeixen els uns als altres, construint una cadena de conseqüències genètiques i narratives que, si no estàs gaire atent, se t’escapa. No és una sèrie que puguis veure després de dinar un diumenge: si parpelleges, te la perds. Però si estàs atent, si li dones una oportunitat, no te’n penediràs. 

‘Dark’ és la sèrie que els fans de la ciència-ficció pròxima estaven esperant sense adonar-se’n

Podríem dir que ‘Dark’ és l’‘Stranger things’ adult, però per a què complicar-nos la vida si podem veure-ho tot al mateix preu a Netflix i sempre és millor sumar ficcions que restar il·lusió. Diguem millor que ‘Dark’ és la sèrie que els fans de la ciència-ficció pròxima estaven esperant sense adonar-se’n. Una sèrie en la qual el temps es desdibuixa com a concepte fluid per construir-se a si mateix com un mosaic de realitats coetànies i paral·leles. És la història d’un poble enredat en el temps, famílies perdudes en un nus temporal que no deixa d’estrènyer-se, en què podem veure picades d’ullet cap a la física de partícules, la mecànica quàntica i la metafísica que agraden bastant bé als aficionats sense empantanegar la història. Perquè el cert és que coneixem molt poc de l’univers que ens envolta i això, lluny de paralitzar-nos, ens fascina.

Notícies relacionades

La sèrie és altament recomanable, però més enllà de la part disfrutable de la història, el més bonic és que, com els científics de veritat, juguem amb hipòtesis, aventurem probables i decidim continuar caminant cap a un futur indefinible amb els ulls oberts i un bloc de notes a prop. 

El més bonic és que quan acabes de veure la sèrie el que et ve més de gust és quedar amb la teva gent i, amb una cervesa a la mà, plantejar-te les grans qüestions de la humanitat. ¿Què és el temps? ¿De què està fet l’univers? ¿Qui paga la següent ronda? 

Temes:

Sèries