Dues mirades

A pessics

El pacte de Vox a Andalusia per aprovar els pressupostos és un atemptat ideològic de magnitud, una plantofada sonora a la raó democràtica

1
Es llegeix en minuts
whatsapp-image-2019-06-12-at-211859

whatsapp-image-2019-06-12-at-211859

El pacte de Vox a Andalusia per aprovar els pressupostos no ha estat un acord de partits ni una abraonada arenga electoral. Els feixistes, l’han signat amb la Junta, amb el govern, amb les forces que el formen part, també amb Ciutadans, que ja no podrà dir que només s'ho mirava. I és un atemptat ideològic de magnitud, una plantofada sonora a la raó democràtica i al seny polític. Començant pel canvi de partides que es destinaven a la inserció d’immigrants (ara passen a millorar edificis dels jutjats) i acabant amb la monstruositat de la "violència intrafamiliar", perquè les víctimes (aquell miler esgarrifós) no són les dones, sinó, per exemple, "els fills d’una mare alcohòlica". O el programa ‘Un nou món’, per celebrar el genocidi americà com "una empresa innovadora i colonitzadora, una proesa científica i tècnica”.

També es preveuen ajudes perquè els fills dels andalusos a Catalunya (i en d'altres llocs) no perdin "les arrels culturals i lingüístiques", com si això fos una plantació de camps de cotó i no una comunitat que fa anys que lluita per una convivència sense adjectius. No van perdre les eleccions, els feixistes. Les estan guanyant a pessics.