Al contraatac

A Meritxell Budó, amb afecte

La consellera no està a l'altura, i això podria denotar una certa falta de personal humà eficient en el seu univers

2
Es llegeix en minuts
h 3507778

h 3507778 / Bernat Vilaro

Permeti’m alguns matisos, potser irrellevants, de la seva tasca com a portaveu del Govern. Malgrat tot el que està passant, malgrat la inestabilitat política i malgrat el judici del procés, les coses s’han de fer bé. Miri, ja sé que vostè pensa que els que no som independentistes no mereixem millor tracte per la seva part, però les coses cal fer-les bé. Tot i que no sentin el patriotisme tan en l’íntim com vostè, els periodistes que treballen per a mitjans en castellà tenen el perfecte dret a preguntar-li el que els plagui. No són de TV-3, però es netegen.

Ja sé que la seva gent li daura la píndola i la troba brillant i li diuen el bé que ho fa, i que els de sempre la critiquen per criticar. Als qui es queixen que els donin. Ja sé que li diuen tot això, i molt més. Són els seus adeptes, familiars i subordinats. Però les coses s’han de fer bé, cregui’m.

Tot i que el món sigui injust i Catalunya estigui trepitjada per una potència estrangera i siguem sionistes al matí i propalestins a la tarda, i no ens comprengui ni el Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg, i tot i que es produeixi un terratrèmol d’intensitat 7, les coses cal fer-les bé.

Vostè no està a l’altura del que pretén i això podria denotar una certa falta de personal humà eficient en l’univers aquest seu. Miri, de veritat, s’han de fer la coses bé.  Fa vostè patir des d’un punt de vista tècnic. Molt. Hi ha cursets d’oratòria, de comptabilitat i de màrqueting. Li prego encaridament que no prengui les meves paraules en el seu vessant més cínic. Vostè ara és Estat espanyol i cobra el seu sou com qualsevol polític del regne d’Espanya. Però, si algun dia Catalunya és independent, no hi haurà els portaveus taciturns que s’inventin les matemàtiques i les regles lingüístiques convulsives.  Cal fer les coses bé, tot i que li assisteixi a un tota la raó humana, política i divina.

Notícies relacionades

Pensi vostè que, sense adonar-nos-en, anem degradant la nostra capacitat dialèctica. No es compari vostè amb Torra, perquè sempre li semblarà que parla vostè millor. És lògic. Busqui altres referents mínimament solvents.  Encara que siguin espanyols (com a ultimíssim recurs, dic).

La seva neonormativa que els periodistes només poden preguntar en castellà exactament el mateix que s’ha preguntat en català requereix al meu humil entendre un parell de sessions. Hi ha professionals excel·lents que fan les coses molt bé.