3
Es llegeix en minuts
warrtiors

warrtiors

Abans que Trump i Huawei s’embranquessin a amenaces, la Xina i els EUA ja es relacionaven àmpliament. La història de Lee Jun-Fan, d’origen xinès, però nascut i criat a San Francisco, n’és un exemple. Dedicat a les arts marcials, va ser actor, cineasta, escriptor i fins i tot filòsof. Sota el pseudònim de Bruce Lee es va convertir no només en el més gran renovador de la seva disciplina, sinó també en una celebritat mundial gràcies a la sèrie televisiva ‘The green hornet’ (‘La vespa verda’) i unes quantes pel·lícules d’enorme èxit que van popularitzar les arts marcials xineses a tot Occident. Va ser tal l’impacte que fins i tot va crear el seu propi mètode de combat a què va afegir una sèrie de conceptes filosòfics bastant bàsics i innocus. Potser la primera superestrella tant als EUA com a la Xina, Lee, va morir molt jove, als 32 anys a conseqüència d’un edema cerebral causat per un medicament que prenia contra el dolor. Des d’aleshores és una llegenda que està a l’imaginari col·lectiu tant d’occident com d’Orient.

'Warrior', a HBO, pot servir d’antídot ocasional per a l’absència de ‘Joc de trons’

En el seu moment de màxima popularitat, Lee va escriure una idea per a una sèrie de TV en què un xinès viatjava per l’oest enfrontant-se a tota una sèrie de problemes i resolent-los. Va presentar el projecte a diversos grups rellevants, però cap el va acceptar. No obstant, mesos abans de la seva mort es va estrenar ‘Kung Fu’, basada en un concepte molt similar que va suposar un dels èxits més grans de la televisió en la dècada dels 70. Allà va quedar la cosa fins que el canal Cinemax va demanar al creador de ‘Banshee’, Jonathan Tropper, Jonathan Tropper, un altre producte del mateix to i amb similars elements de violència, acció constant i sexe, que van fer, de ‘Banshee’ un èxit. I Tropper, a la recerca d’inspiració, va recórrer a aquelles notes que havia deixat escrites Bruce Lee. Després es va associar a Justin Lin, director de quatre pel·lícules de ‘Fast & Furious’, per desenvolupar junts el projecte.

Lin, que treballa com a productor i no com a director, ja havia fet televisió anteriorment, ja que va dirigir dos episodis de la nefasta segona temporada de ‘True detective’. Així va néixer ‘Warrior’, la sèrie que es pot veure a HBO i que per a aquells que enyorin l’acció, els enfrontaments inacabables i les frases de filosofia per a pàrvuls a què tant ens acostumem amb la finalitzada ‘Joc de trons’, pot servir d’antídot ocasional davant de l’absència de dracs.

A estones recorda 'Peaky Blinders' i, d’altres, les pitjors pel·lícules de Buce Lee, però sospito que a Tarantino li agradarà

Notícies relacionades

No és ni de bon tros el mateix, però ‘Warrior’ entreté tot i que sigui la suma de múltiples influències conegudes i malgrat el primari dels seus objectius. Però aconsegueix el seu objectiu principal, que és no avorrir l’espectador, almenys en els seus capítols inicials. Explica la història d’un xinès que va a San Francisco amb l’objectiu de rescatar la seva germana casada amb un dels caps de la màfia xinesa, i que acabarà treballant de sicari per al principal enemic d’aquest. Enmig, polítics corruptes, policies bons i d’altres no tant, sindicalistes mafiosos, amors interracials, molt d’alcohol, tabac, sexe i lluites coreografiades com si es tractés d’un ballet.

A estones recorda ‘Peaky Blinders’ i, d’altres, les pitjors pel·lícules de Bruce Lee, però sospito que a Tarantino li agradarà aquest còmic rodat a Sud-àfrica sobre xinesos a San Francisco.

Temes:

HBO Sèries