Insult mal utilitzat

Els pallassos de Fachin

O a aquest polític els clowns li semblen la pitjor cosa, o té una gran consideració per a la gent de Vox per equiparar-la amb nosaltres

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp47488296 el cap de llista del front republic  per barcelona  albano d190324135336

zentauroepp47488296 el cap de llista del front republic per barcelona albano d190324135336 / Pere Francesch

Avui escriuré sobre una qüestió que ja he tractat una vegada i en què aprofundiré perquè veig que necessita una millor reflexió. Probablement serà impossible aconseguir que quan alguns vulguin insultar a un altre deixin d'anomenar-lo 'pallasso'. La gent que utilitza 'pallasso' associa aquesta professió amb algú patètic que fa el ridícul i que, a més, és ximple.

La professionalitat del pallasso ha sigut sempre poc respectada. És més, quan s'ha volgut parlar seriosament d'aquesta professió s'ha pretès mostrar que els qui es dediquen a això són gent tristaplena de melancolia i solitud. ¿Qui no ha vist o llegit una història sobre un pallasso trist que, obligat pel seu ofici, ha de fer riure els altres quan ell se sent desgraciat? ¡Més llenya! Hi ha els qui atorguen al pallasso la facultat de ser un personatge terrorífic. Hi ha una moda als Estats Units de disfressar-se de pallasso assassí i espantar de nit persones que transiten per llocs poc freqüentats. Ja són unes quantes les pel·lícules que han mostrat la figura del pallasso aterridor. Vegin si no 'Balada trista de trompeta', d'Álex de la Iglesia.

Notícies relacionades

Res d'això no fa cap favor a una de les professions més boniques del món. Però la gota que fa vessar el got arriba quan un polític o un activista fa unes declaracions com les del senyor Álvaro-Dante Fachin ja fa uns dies en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què va dir: "Els de Vox no ens fan por, són uns pallassos". ¡Va utilitzar 'pallassos' per definir la gent de Vox! Aquest partit d'ultradreta  del qual es parla tant últimament. O al senyor Fachin els pallassos li semblen la pitjor cosa, o té una gran consideració per a la gent de Vox per equiparar-la a nosaltres.

Demano que, almenys els qui tinguin opinió i la utilitzin públicament, ho facin amb la justícia que es mereixen aquells a qui s'anomena. Perquè, si no, es donaria per bo fer del cognom del senyor Fachin un acudit que no tindria gràcia. Ja m'entenen.