El tauler català

¡Quin trapella!

La polèmica de la pancarta no només evidencia una falta d'estratègia, sinó que la tàctica que aplica Torra està trinxant les institucions

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp47456426 membres de l equip del president del govern  quim torra  pen190322152454

zentauroepp47456426 membres de l equip del president del govern quim torra pen190322152454 / Bernat Vilaro

La malifeta de Torra amb la pancarta de la setmana passada hauria de ser més pròpia de la revista ‘El Jueves’ que no l’ordre del dia polític. De fet, 'El Mundo Today', abans del canvi de pancarta, va publicar una notícia 'fake' en què deia que Quim Torra canviaria el color del llaç davant la petició de la JEC. Quan 'El Mundo Today' es converteix en un gurú informatiu és preocupant i anul·la el fons de la qüestió de la pancarta, la situació dels presos

Carod-Rovira alertava a la SER que això està allunyant l’independentisme del seu objectiu real i criticava el poc sentit d’Estat de Torra. I és que la polèmica de la pancarta no només ha evidenciat que hi ha una manca d’estratègia que allunya a molts independentistes, sinó que la tàctica que estan aplicant, amb tant electoralisme –al més semblant estil de Ciutadans– està trinxant les institucions.

El president es queixa d’un àrbitre que, a més a més, ha caigut en la provocació. Ho fa apel·lant a la llibertat de consciència, però obviant que ell és president de la Generalitat i, per tant, ha de limitar-se en l’exercici de les seves llibertats individuals. Els drets fonamentals han nascut històricament com a defensa dels ciutadans, una protecció que va en contra del poder. Torra oblida que és poder i que de la mateixa manera que es criticaria a un jutge o un policia que actués en nom de la seva individual llibertat d’expressió mentre exerceix la seva feina, també s'ha de fer d'un president. 

Irresponsabilitat i abús de poder

Notícies relacionades

No fa gaire la desobediència no era la paraula d’un governant, sinó una eina civil. Aleshores es tenia clar qui era poble i qui era govern. Defugir-ne en nom de les llibertats desdibuixa i confon la naturalesa d’on som i per què hi som: precisament per irresponsabilitat política de tots i per un abús de poder de l’Estat.

I a tot això se suma la idea que el Govern no està fent res mentre posa pancartes. No és cert. Al Palau s’hi està fente feina. Per exemple, a un despatx d’una consellera hi ha una fotografia dels terrenys que hi ha al voltant de Salou. És on s'hi volen instal·lar uns nous casinos dels que ningú parla. ¡Quin Trapella, Quim Torra!