09 jul 2020

Anar al contingut

Peccata minuta

Via Cayetana

Enric Fontcuberta

Via Cayetana

Joan Ollé

Casado no va tenir un pèl de ximple al col·locar aquesta dama freda, cosmopolita, alumna d'Oxford i amb il·lustre descendència catalana per fer front la matraca verbal de Arrimadas

El PP de Pablo Casado no presentarà Enric Millo, ja amortitzat després del seu pas pel Tribunal Suprem, com a cap de llista per Barcelonaha optat per ​Cayetana Álvarez de Toledo, titular tretzè del marquesat de Casa Fuerte i descendent directa de Fadrique Álvarez de Toledo i Enríquez, duc d’Alba de Tormes, marquès de Coria, comte de Salvatierra de Tormes, comte de Piedrahíta, senyor de Valdecorneja i Grande d’Espanya, que va acompanyar Carles I en els terços de Flandes, però no Carles I de Waterloo, Pavía i Tejero dos en un.

La Cayetana té tres nacionalitats: l’espanyola, l’argentina –com Gerardo Pisarello, de camí a Europa– i la francesa –la de Manuel Valls, rossinyol que ve de França, país natal de la senyora mare d’ella. Barcelona sumarà així un altre cognom amb ‘de’ als ja existents al nostre aristocràtic món polític cultural: de Sala, de Sagarra, de Carreras, de Gispert, de Vilallonga o d’Azúa –que per això del procés també va tocar el dos al Fòrum, lloc de residència fins avui de la nostra flamant i modiglianesca ‘number one’.

En una molt recent entrevista a ‘El diario.es’, Cayetana parlava de Podem, a qui atorgava el títol de “Burro de Troia de la Democràcia”, i castigava el seu “discurs antiquíssim –o vell, millor dit–, amb caires neocomunistes molt passats de moda, que no han entès que el que avui està en joc és la modernitat i la igualtat, perquè venen malament d’origen, molt mal encaminats”.

Casta distingida

I és que el seu fort és la noblesa, sinònim d’honestedat –“noblesa pagesa”-, però també d’integrants d’una casta (sic) que al seu dia van ser distingits per qualsevol rei de torn amb un blasó que els va permetre fer amb la plebs tot allò que els va passar pels pebrots, dret de pernada inclòs. El comunisme amb prou feines compta amb un segle de mala vida i ja el donem per tan amortitzat com Millo; en canvi, la noblesa, més vella que la tos, va néixer amb la Reconquesta deDon Pelayo i encara cavalca al galop per tots els hipòdroms del poder. ¿Qui va parlar de modernitat i d’igualtat?

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Casado no va tenir un pèl de ximple al col·locar aquesta dama fredacosmopolitail·lustrada, de pensament fort i veu suau, alumna d’Oxford i amb descendència catalana (comtes de Güell) per fer front la matraca verbal d’Inés Arrimadas. Potser la raó profunda de la Cayetana d’exiliar-se a Barcelona s’hauria de buscar el gener del 2016, quan, després d’assistir a la cavalcada de Reis de Madrid, la marquesa va enviar un tuit a l’alcaldessa Manuel Carmena: “La meva filla de 6 anys: ‘el vestit de Gaspar no és de veritat’. No t’ho perdonaré mai. Mai”.

La nena, que ja deu saber de què va la cosa, podria tornar a escandalitzar-se en la seva pròxima cavalcada barcelonina al descobrir que aquí els Reis són la república.