CITA AMB LES URNES

Álvarez de Toledo: "Els llaços són una soga que es pretén enroscar al coll de la meitat dels catalans"

La candidata del PP per Barcelona celebra la retirada de la pancarta a Palau i avisa del "valor pedagògic de la presó"

zentauroepp47411120 la cap de llista del pp per barcelona a les eleccions genera190321175427

zentauroepp47411120 la cap de llista del pp per barcelona a les eleccions genera190321175427

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La candidata del PP per Barcelona a les generals, Cayetana Álvarez de Toledo, ha celebrat aquest dijous la decisió del president de la Generalitat, Quim Torra, de plegar-se a l’ordre de la Junta Electoral CentralJunta Electoral Central (JEC) i retirar els llaços del Palau de la Generalitat. "La democràcia sempre guanya, i existeix el valor pedagògic de l’Estat, de la presó i de la inhabilitació. No es pot viure en un somieig, en una fantasia, en un món paral·lel constant. Si mantenia el llaç, el que se n’havia d'anar era ell. Finalment ho ha entès i em congratulo que ho hagi fet", ha asseverat.

En una roda de premsa a la seu del partit a Catalunya, Álvarez de Toledo ha desdenyat que la querella de Torra contra la JEC per prevaricació tingui recorregut. "És pur soroll i propaganda", ha valorat.

La candidata popular ha burxat que els llaços "pretenen convertir la meitat dels catalans en estrangers" i que són "un símbol de submissió dels ciutadans constitucionalistes". "És un símbol d’opressió, de xenofòbia. No és estrictament un llaç sinó una soga que es pretén enroscar al coll de la meitat dels catalans", ha reblat, flanquejada pel secretari general del PPC. Daniel Serrano, i el número dos per Barcelona, Joan López Alegre.

"Deixin de fer criaturades perquè acabaran a la presó. Els fets tenen conseqüències, és molt important que això s’entengui. El senyor Torra i els seus col·legues han reduït el catalanisme a un joc de nens, trencant-ho tot, trencant la casa comuna, fracturant la societat i empobrint-la amb la fugida d’empreses. I aquests assalts revolucionaris mai triomfen ni triomfaran", ha censurat.

Relat de l’1-O

Notícies relacionades

Álvarez de Toledo ha relatat que l’1 d’octubre era a Sant Julià de Ramis, el poble de l’expresident Carles Puigdemont, i que va veure que "havia muntat un dispositiu de diversos centenars de persones utilitzant nens de dos anys com a escuts i amb un tractor a la porta" del centre de votació.

"Va ser un obert i descarat desafiament a la legalitat i a les ordres del Tribunal Constitucional. Hi havia molta gent agressiva, tal com després es va demostrar", ha prosseguit, i ha assegurat que es va adreçar a una parella de Mossos d’Esquadra per demanar-los explicacions. "Es van encongir d’espatlles i ens van dir que esperaven instruccions i van desaparèixer, i no els vam tornar a veure", ha afirmat, mentre ha defensat quel’actuació de la Policia Nacional va ser "impecable i neta perquè va aconseguir desarticular aquest muntatge colpista, cuidar els nens, posar-los fora de perill i assegurar que l’Estat constitucional espanyol i les llibertats de tots es preservessin".