26 maig 2020

Anar al contingut

Editorial

El 'cas Villacís' irromp a la batalla de Madrid

L'acusació darrere de la qual Cs veu la mà del PP pot entorpir un hipotètic repartiment de càrrecs a les administracions de Madrid

El 'cas Villacís' irromp a la batalla de Madrid

La corrupció i les promeses de regeneració s’utilitzen en la vida política unes vegades com arma llancívola i d’altres com element de pressió per aconseguir contrapartides. Una cosa semblant ha passat amb el cas que afecta la candidata de Ciutadans a l’Ajuntament de Madrid, Begoña Villacís, una dirigent política que fins ara tenia una bona imatge, promocionada especialment pel president del partit, Albert Rivera. Però la publicació que era administradora al costat del seu marit d’una societat patrimonial amb dos milions d’euros en immobles que va ocultar tres anys a l’Ajuntament (del 2015 al 2018) i que s’utilitzava per pagar menys impostos ha vingut a entelar tan excel·lent avenir.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Cs ha acusat el PP d’estar darrere de la filtració, en el marc de la guerra que mantenen els dos partits per l’hegemonia a la dreta. El cas afecta a més Ciutadans, que es vanta de no estar afectat per la corrupció, i que basa la seva pugna amb els populars en els nombrosos escàndols que han sacsejat el partit de Pablo Casado.

Aquest assumpte pot entorpir un presumpte pla de repartiment de càrrecs entre el PP i Cs a la Comunitat de Madrid i a l’alcaldia. Al marge que es tracta de construir castells en l’aire perquè ningú pot descartar la reelecció de Manuela Carmena mentre continua sent incerta la batalla per la comunitat, aquests càlculs mostren que, per als partits, la corrupció és en moltes ocasions només un instrument més per arribar al poder.