Editorial

Irresponsabilitat en el Pacte de Toledo

La falta d'acord obre la porta a una subhasta de promeses en la campanya electoral i a 'fake news' per mobilitzar o atemorir els pensionistes

1
Es llegeix en minuts
lainz45486863 valencia 16 10 2018 econom a  pensionistas   jubilados  foto181016164944

lainz45486863 valencia 16 10 2018 econom a pensionistas jubilados foto181016164944 / Miguel Lorenzo

La dreta a Espanya rarament arriba a acords quan és en l’oposició; sempre pensa que tindrà una posició més avantatjosa des del Govern. Es passa tot el dia defensant la pàtria, un sentiment, i s’oblida de la nació, de les persones i del sentit d’Estat, de les institucions. L’últim episodi l’hem viscut aquest dimecres quan la presidenta de la Comissió del Congrés sobre el Pacte de Toledo, Celia Villalobos, s’ha negat a convocar una reunió per intentar salvar un acord in extremis  intentar salvar un acord in extremis abans de la imminent campanya electoral. Acusa de falta de voluntat d’acord el grupd’Units-Podem, però la realitat és que s’han ajuntat la gana i les ganes de menjar.

En dies com avui s’ha de recordar que el Pacte de Toledo es va posar en marxa per treure les pensions del llot electoral, perquè s’entenia que hi havia uns mínims que es garantirien governés qui governés, de manera que es defugia el debat. Aquesta falta d’acord, sigui responsabilitat de qui sigui, obre la porta a una subhasta de promeses durant els agitats dies de campanya que es reduplicaran en tota mena de 'fake news' per atemorir o mobilitzar els soferts pensionistes. Aquest resultat és una greu irresponsabilitat en un moment en què el sistema de pensions està a punt de fer fallida si no es prenen solucions radicals per finançar per la via dels impostos les prestacions que no es corresponen a cap contribució. Aquesta és la realitat de la qual no parlaran i aquest silenci el podrien haver evitat amb un acord dins del pacte.