Editorial

Informació contra l'ablació

En lluita contra la mutilació genital femenina és fonamental involucrar les mares i també els pares de les nenes

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp22343902 bcn190216163606

zentauroepp22343902 bcn190216163606

Informació i més informació. Aquesta és la clau per conscienciar els pares i combatre l’ablació. El 2018, elsMossos d’Esquadravan evitarla mutilació genital femenina (MGF) de 15 menors catalanes.15 menors catalanesSis més que el 2017. Tot i que cal celebrar aquestes intervencions, el recurs policial delata un error en eltreball previ amb les famílies, ja que els Mossos són l’últim recurs d’urgència.

La mutilació parcial o total dels genitals externs femenins és una pràctica mil·lenària arrelada en alguns països de l’Àfrica i seguida tant per famílies cristianes com musulmanes. Catalunya és la comunitat espanyola amb més dones originàries de països practicants de l’MGF, per la qual cosa s’han de redoblar els esforços pertransmetre les terribles conseqüències d’aquesta pràctica.terribles conseqüències d’aquesta pràctica.No només leshemorràgies, anèmies oinfeccionssón elements de risc per a les nenes mutilades, sinó que tota la seva vida es veurà afectada permolèsties sexualsicomplicacions en el part.

Els experts apunten que la majoria delspares, quan coneixen les terribles conseqüències de la pràctica, decideixen no realitzar-la. Per això és fonamental involucrar en el combatels dos progenitors. En la tradició,l’àvia paternaés qui decideix mutilar la nena i nomésel seu fill s’hi pot negar. Per aquestes comunitats, l’MGF s’entén com un símbol de puresa als ulls de Déu. La tasca policial és important, però prèviament només la informació pot fer caure elsfalsos mites.