EDITORIAL

Els barcelonins se senten insegurs

Barcelona mereix una política de seguretat seriosa, amb recursos, blindada dels vaivens polítics

1
Es llegeix en minuts
jcarbo45678277 inseguridad190103190848

jcarbo45678277 inseguridad190103190848 / DANNY CAMINAL

L’augment dels petits furts, la nefasta activitat dels narcopisos i una menor visibilitat de la policia als carrers han contribuït que per primera vegada en una dècada la preocupació més gran dels barcelonins sigui la inseguretat als carrers de la ciutatsegons es desprèn del baròmetre semestral de l’Ajuntament de Barcelona corresponent al mes de desembre del 2018. Com va admetre el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, en la presentació de les dades, la percepció ciutadana no és una il·lusió, sinó conseqüència d’un problema real de la ciutat.

Més agents al carrer

Hi ha més furts, això és un fet; la presència dels narcopisos a Ciutat Vella expulsa els veïns i la resta de barcelonins de la zona; la sensació d’inseguretat en espais com el metro és preocupant... Ampliar la presència d’agents al carrer és una de les mesures necessàries, però no és la solució màgica que desitjaria el consistori, i més en un any electoral. En plena precampanya, la inseguretat és sens dubte un tema llaminer per a l’oposició i un mal de cap per a l’ajuntament.

Criticables com són la demagògia i l’electoralisme en aquest tema, també ho és negar l’evidència fins que la realitat es fa insostenible. Una capital internacional de primer ordre com Barcelona mereix una política de seguretat seriosa, amb recursos, blindada dels vaivens polítics. Els resultats d’aquest baròmetre tan sols mostren una justificada preocupació.