DUES MIRADES

TermSex

Passa amb els diccionaris com amb els antics catecismes: la simple constatació dels pecats i la seva enumeració enlairaven la libido

1
Es llegeix en minuts
TermSex

El Termcat és un centre de terminologia que va ser creat per la Generalitat i l’Institut d’Estudis Catalans amb la finalitat de normalitzar neologismes i d’establir criteris científics per a l’admissió de paraules o construccions en qualsevol àmbit. És un gran invent que fa molt de favor quan no saps com escriure una determinada cosa. Hi ha apartats de ciència, de gastronomia, d’esports... de quasi tot. I ara, també, de sexe. És el diccionari ‘Terminologia de la sexualitat i l’erotisme’. 

Com els catecismes

Passa amb els diccionaris com amb els antics catecismes. Que la simple constatació dels pecats i la seva enumeració enlairaven la libido, tot i saber que eren pecats o potser precisament perquè te'n feien adonar.

Notícies relacionades

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Amb aquest diccionari, més o menys el mateix. Hi ha expressions molt tècniques que tenen una traducció molt popular (com el ‘sexe casual’ que és un ‘pim-pam’ sense compromís); sintagmes excloents i molt arriscats (com el ‘vegà o vegana sexuals’ que només tenen sexe si els partenaires són vegans o veganes); mots ben rars per dir allò de sempre (un ‘al·losexual’ és el contrari d’un ‘no-asexual’, que ja són ganes de complicar la cosa); i entrades que obren la porta a un univers que, per a mi, ho confesso, és ben desconegut. ‘Godomací’, per exemple, o ‘sitofília’, ‘zentai’, ‘mamilinció’, ‘escopofília’ o ‘sèxting’. Ja no podrem tornar a dir que llegir un diccionari és avorrit, si és que mai algú ho havia pensat.