Pecatta minuta

Torra Collons

Al president li van els homes que maten i moren per les pàtries, però eludeix que a Eslovènia el vot per la independència va ser de més del 90%

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp45973661 barcelona 20 11 2018  econom a   l 50  aniversari de l apce 181121105123

zentauroepp45973661 barcelona 20 11 2018 econom a l 50 aniversari de l apce 181121105123

A la Via Laietana hi ha polis i hi circulen cotxes, taxis i busos turístics; a la via eslovena, tancs, soldats i ambulàncies. A Quim Torra el posa molt més aquesta que la primeraQuim Torra. Millor que no viatgi, perquè si se’n va a Corea del Nord a inaugurar alguna ambaixada, pot tornar amb un parell de míssils a cada aixella: li va la marxa (fúnebre). Fa por, i si no, mirin-li la cara: pell de capellà antic amb ulleres suades. I Toni Comín, a l’estil CompanysToni Comín, preparant-nos per viure un "dramàtic" tram final i pagant un preu "alt i injust". Senyor Comín: algunes catalanes i catalans pensem que el drama i el preu alt i injust ens l’estan fent pagar vostès amb la seva creixent i exponencial irresponsabilitat. Si tant els agraden les realitats paral·leles, muntin una obra de teatre. Si ho volen, els ajudo.

A Torra, confés admirador de les pistoles feixistes –sí, les pistoles de Miquel Badia, el capità Collons–, li van els herois que maten i moren per les pàtries: més de 60 vides en el cas eslovè. Però el president prefereix eludir xifres, com que més del 90% del cens eslovè estava plenament a favor d’independitzar-se del pitjor comunisme. La via eslovena va tenir gairebé el doble de passejants que la nostra Laietana.

Obligats a desdir-se a cop de tuit

Dimarts passat,Raül Romeva va alertar assenyadament a l’independentisme que "no tenir un recolzament manifest de més del 50%, sense haver de fer càlculs i interpretacions, es veu a l’exterior com un hàndicap enorme. No és tant una qüestió de com llegim nosaltres els números, sinó de com es llegeixen a fora". ¿Quantes vegades s’ha repetit aquesta obvietat i quantes d’altres s’ha oblidat? És curiós que cada vegada que un líder independentista expressa una opinió massa conciliadora o incendiària, l’endemà –potser forçat pels contraris tuits que aquesta ha generat– se n’hagi de desdir parcialmentper, després tornar a la càrrega.

Notícies relacionades

Els números, ja siguin romans, primers o de circ, tenen l’avantatge respecte a les paraules de poder travessar fronteres sense necessitat de traductor. Si a l’independentisme la neomatemàtica republicana li ha ficat al cap que dos milions de votants són tot "el poble català i el 47% de sís són més del 50%, els seus adeptes trauran matrícula d’honor en Patafísica Aplicada, però suspendran amb orelles de burro qualsevol altra assignatura –excepte Religió– que tingui a veure amb la lògica i el sentit comú.

Dijous vinent tindrà lloc a Barcelona un Consell de Ministres amb reforç policial ‘made in Madrid’ ‘made in Madrid’per si els Mossos es mostressin tebis amb els seus paisans, ja que els CDR, obeint ordres del president Collons els CDRpresident Collonsi a la recerca del màgic "momentum", pressionaran. Un altre Nadal amb polítics empresonats i Piolins rondant per la Via Laietana. El primer amb Vox.