Al contraatac

República i vida eterna

La doctrina social del Govern, el seu veritable evangeli mendicant, és senzillíssima: cal saber esperar. Funcionaris, mestres, bombers, estudiants, mossos i metges no saben el que s'estan perdent

2
Es llegeix en minuts
mani

mani / JOAN CORTADELLAS

L’Església catòlica promet la vida eterna i la república 'indepe' la vida plena i rica. Totes dues demanen paciència i conformitat als que no ho passen bé, a canvi de mels futures. Pel que sembla, qui sàpiga esperar serà recompensat.

L’Església brinda tuits increïbles: és més difícil que “un camell passi per l’ull d’una agulla que un ric entri al regne del cel”. Clar, al sentir això, els pobres pensen que entraran a la vida eterna amb targeta 'priority'.

La república, semblança. És més difícil que un burro català passi per l’agulla d’una 'puntaire' que els sindicalistes entrin al regne de la república. La doctrina social del Govern, el seu veritable evangeli mendicant, és senzillíssima: cal saber esperar. Els funcionaris, els mestres, els bombers, els estudiants, els mossos i els metges no saben el que s’estan perdent. Ja ho va dir l’'apòstol’ Pujol l’altre dia referint-se a les llistes d’espera de la sanitat. “Ens perdem en detalls que no són essencials. Ens barallem per les engrunes”. Vaja, que en la república (els que hi arribin vius) no hi haurà llistes d’espera ni per al Celler de Can Roca.

El disgust de Torra és considerable, perquè es troba amb una resposta social real, quan ell no és un president real. Mai abans un president de compàs d’espera ha hagut de fer front al verisme. Per a Torra la gent està sent ingrata. Eln només imagina els bombers recolzant manifestacions 'indepes', els estudiants amb el llaç groc, els sindicalistes d’UGT i CCOO passant per l’adreçador, els mossos calladets i els metges receptant sedants en el cinturó vermell.

Els consellers (alguns investigats) fan la seva duríssima feina: “Tot això passa perquè estem infrafinançats”. I tornen al seu despatx. Com si Mas no hagués retallat 1.500 milions en el pressupost sanitari.

Notícies relacionades

Després del Concili Vaticà I el 1870, el catecisme d’Astete detallava els principals errors condemnats per l’Església: el darwinisme, l’ateisme, el sindicalisme, el comunisme, el laïcisme i la maçoneria. ¿No persisteixen la majoria com a pecats capitals de la futura república catalana? Em diran: "Home, el darwinisme, no”... ¿En realitat creuen que s’accepta fàcilment per aquí que catalans i castellans vinguem de la mateixa mona?

El cert és que la Generalitat s’ha esborrat per complet de tota presència als fòrums espanyols on es talla el bacallà. La veritat és que es neguen a votar a favor dels Pressupostos, clarament beneficiosos per a Catalunya, perquè tenim presos. Si invertim la frase, podem dir que a més de tenir presos, ens neguem a rebre milions d’euros d’uns comptes progressistes. No saben ni ‘fer un PNB’. Vagin-se’n vostès a passeig, escoltin.