EL TEXT I LA TEXTA

Doncs, no n'hi ha per a tant

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp45991483 cuaderno del domingo leonard beard181123141839

zentauroepp45991483 cuaderno del domingo leonard beard181123141839

Gairebé amb tota seguretat, vostè, que està llegint aquest article, no és una persona milionària. Potser per això ha envejat en moltes ocasions els qui sí que ho són. Avui, des d’aquí, i mitjançant uns senzillíssims càlculs, li demostraré que ser milionari està bé, però que no n’hi ha per a tant.

Però tranquil·litzi’s, perquè no li amollaré el sermó de les petites coses de la vida, ni li diré que el més important és el somriure d’aquells que estima. M’imagino que això ja ho haurà sentit moltes vegades i no hi penso insistir. Aniré cap a una altra direcció, molt més pedestre i superficial, però sovint la superficialitat ajuda molt més que un argument sentimental i profund.

Superfortunes mundials

Pensem en les grans fortunes. La de Bill Gates s’acosta als 90.000 milions de dòlars. Amancio Ortega el va superar, però després va passar a la posició del darrere i després va tornar-lo a avançar. Un embolic, vaja. Sigui com sigui, la cosa sempre oscil·la al voltant d’aquesta xifra. En gairebé 100.000 milions de dòlars podem fixar el cim de la superfortuna mundial.

Bé, ¿i això és molt? Moltíssim, és clar que sí, però segueixi’m en els meus càlculs i descobrirà que, en certa manera, no n’hi ha per tant.

Un quilo d’or costa al voltant de 35.000 dòlars. Per tant, l’ésser humà més ric del planeta pot comprar-se, aproximadament, tres milions de quilos d’aquest caríssim material. Sembla molt, ¿veritat? ¡Tres milions de quilos d’or! Però pensi en el que ocupa un quilo d’or. Un lingot d’aquest pes ocupa, aproximadament, 55 centímetres cúbics. Això significa que els tres milions de quilos n’ocuparien 55 multiplicat per aquesta quantitat, o el que és el mateix 165 milions de centímetres cúbics.

Un cub d’or de 6 metres × 6 metres

De nou, ens sembla moltíssim. Però les matemàtiques sorprenen sempre i, si a aquesta quantitat li traiem l’arrel cúbica per saber quant mesuraria un supercub d’or, el resultat és menys sorprenent. L’arrel cúbica de 165 milions de centímetres cúbics és, aproximadament, 550 centímetres. O, el que és el mateix, 5 metres i mig.

Imagini’s un cub d’or de 5,5 metres d’alt, per 5,5 metres d’ample, per 5,5 metres de profund.

Notícies relacionades

Visualitzi’s a vostè mateix en un parc al costat d’un cub d’or d’aquestes dimensions. ¿Oi que no li sembla tan gran? De fet, cabria a qualsevol rotonda. Menys de 6 metres d’alt, menys de 6 metres de llarg, menys de 6 metres de profunditat.

Aquest cub, i només aquest cub, és el màxim que pot comprar-se l’home més ric del planeta. ¿Oi que vostè s’imaginava una muntanya d’or? Doncs, no. Només aquest dau gran que cabria a qualsevol rotonda. ¿Oi que ja se sent menys pobre en comparació amb Bill Gates i Amancio Ortega? Una abraçada i que passi un bon dia.