Dues mirades

La sarna

L'acollida dels immigrants menors no acompanyats, els 'menes', és un problema que supera les ciutats i només si s'aborda d'una manera integral es trobaran solucions

1
Es llegeix en minuts

agresion-metro-bcn / periodico

La seva cura és ràpida. Píndoles i cremes. Però la picor pot ser insuportable i és molt contagiosa. La sarna està causada pels àcars 'Sarcoptes Scabiei', petits insectes que excaven la part superficial de la pell i posen ous. Alguns dels 15 nois detinguts per intent d’agressió sexual i apunyalament a Santa Coloma tenien sarna. Tots eren magribins. Alguns, menors. Vivien en una casa okupa i ja havien sigut arrestats anteriorment per robatoris amb violència.  La seva situació descriu perfectament tot el que podia sortir malament en l’acollida dels ‘menes’ (menors no acompanyats).

Notícies relacionades

No són àngels ni dimonis. Són nois prou valents per arriscar la seva vida a la recerca d’un futur digne però, també, prou envalentits per creure’s els amos de la terra que trepitgen. Energia poderosa si s’encarrila cap a la formació laboral (només volen treballar) o bomba de rellotgeria si cauen en uns llimbs sense assistència ni orientació. Si només tenen els carrers, els convertiran en un infern.

És un problema que supera les ciutats i només si s’aborda d’una manera integral es trobaran solucions. Governs municipals, autonòmics i central (també de la UE) han de dissenyar plans conjunts en col·laboració amb les múltiples entitats que ja treballen des de fa anys amb aquests col·lectius. La recepció dels nois és vital per a la seva integració. Abans que la marginació niï sota la seva pell.