Mosquit tigre

Pesats de taques blanques

Una mutació genètica permetrà evitar el 90% de contagis de la malària, ara només es tracta que Bill Gates es preocupi del mosquit que em xiula a l'orella a les nits

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp40656221 mosquito tigre171023184407

zentauroepp40656221 mosquito tigre171023184407 / Picasa

Tinc una notícia bona i una de dolenta. La bona és que aviat les nits seran més fresques i les temperatures impediran prosperar alsmosquits tigre. La dolenta és que els nascuts en els passats dies de calor estan arribant a l’edat adulta. Serem cosits a picades. Sobretot a les cames i els peus, perquè el tigre pica a baixa altura. Tot i que per aquestes latituds no transmet malalties. Sort.

Perillosa espècie invasora

Els científics l’anomenen 'Aedes Albopictus'. 'Aedés' en grec significa 'molest, pesat, desagradable'. El seu nom, doncs, seria una cosa així com 'el pesat de les taques blanques’. Les taques i la mida els distingeixen. I la mala llet: són una de les cent espècies invasores més perilloses del món. Em pregunto què n’haurà sigut del nostre mosquit autòcton. Aquest any juraria que no n’he vist cap. ¿Hauran sigut desterrats? ¿Exterminats? ¿S’hauran tornat discrets? Mai vaig pensar que afirmaria això, però els trobo a faltar. I tinc bones raons per odiar el mosquit tigre amb totes les meves forces. M’amarga les tardes a la terrassa, no em deixa llegir en pau, tampoc dormir, foragita els meus éssers estimats de les reunions familiars, s’acarnissa amb alguns membres de la meva família.

Notícies relacionades

En realitat, la bona notícia ve ara. Bill Gates vol acabar amb ells. No amb els que de nit sobrevolen la meva orella. Amb els quals en alguns països africans transmeten malalties mortals, com la malària. Primer va manifestar la seva intenció de carregar-se’ls a tots, però els biòlegs el van advertir que s’ho pensés dues vegades. Pel que sembla hi ha molts ocells, mamífers i fins i tot peixos que mengen mosquits. Erradicar-los provocaria un desastre en la cadena alimentària. Per això Gates va pagar per aconseguir una mutació genètica que podrà reduir els casos de contagi un 90%. Els mosquits portadors de lamalària moriran abans d’arribar a adults. Quines notícies més estupendes.

Ara només es tracta d’esperar que Bill Gates es preocupi pel que em xiula a l’orella a les nits i el món serà gairebé perfecte.