La política catalana

El referèndum dels gats apostòlics

El discurs oficial del sobiranisme avança i retrocedeix a plaer, tan aviat ja està tot fet com està tot per fer

1
Es llegeix en minuts
lainz44462056 graf7907  barcelona  27 07 2018   la presidenta de la anc  e180911193045

lainz44462056 graf7907 barcelona 27 07 2018 la presidenta de la anc e180911193045 / Quique Garcia

En el seu discurs als concentrats en la Diagonal,la presidenta de l’ANCva exigir als polítics independentistesque tractessin la seva gent com a adults.A compte de repúbliques i processos exprés, els dirigents s’hauran imaginat els seus seguidors com gats apostòlics, una expressió molt catalana per dir-li a un il·lús, sense enutjar-lo. El discurs oficial del sobiranisme avança i retrocedeix en el temps a plaer, tan aviat ja està tot fet com està tot per fer i aquesta tècnica exigeix la mistificació de conceptes.

Notícies relacionades

Elreferèndum pactatés ara la prioritat de l’independentisme oficial davant del diàleg obert amb el Govern dePedro Sánchez. Un referèndum pactat és una manera astuta de parlar, amaga l’afegit de legal per evitar-se la granissada de la realitat amb les seves incòmodes limitacions. A cap gat que no sigui apostòlic se li pot escapar que pactat i legal significa, a més, constitucional. I a la Constitució vigent, segons repeteixen des de fa anys els constitucionalistes, només s’accepten dos referèndums vinculants, el de la reforma de la Carta Magna i el de l’aprovació de l’Estatut.

En el diàleg legalno hi ha lloc per als castells en l’aire.Llevat que en un nou gir tàctic, els independentistes demanin un referèndum consultiu la formulació del qual hauria de driblar la doctrina del TC que nega tota pregunta que s’interessi per aspectes que poguessin implicar una reforma constitucional encoberta. L’estació del referèndum pactat, legal i vinculant (l’estació preferida de molts catalans) romandrà tancada fins que una hipotètica reforma constitucional la posi en servei. El constitucionalistaXavier Arbósté dit que no coneix cap col·lega acreditat que sostingui l’existència de l’horitzó promès al seu dia pel Pacte Nacional pel Referèndum. Mantenir un malentès com a opció política no és precisament tractar la gent com a adulta, al contrari, podria multiplicar la colònia de gats més enllà del raonable.