Al contraatac

La Catalunya friki

Joseph Carey Merrick, 'L'home elefant', tenia un quocient intel·lectual clarament superior a la mitjana. Aquí, la majoria, ni per a friki de circ

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp28516004 fotograma de la pel cula el hombre elefante  protagonizada p180706175408

zentauroepp28516004 fotograma de la pel cula el hombre elefante protagonizada p180706175408

Eren molts els circs que mostraven éssers grotescos, com els que apareixen a la pel·lícula ‘Freaks’ (‘La parada de los monstruos’)... ¿I si aquests circs tornessin d’aquí a uns anys amb el seu tètric repartiment? ¿Com serien? Avui he tingut un malson: he somiat amb un d’aquests inquietants i petits envelats de lona. A l’interior, algun exdirector de diari, algun expolític i servidor:

“Passeu i vegeu amb els vostres propis ulls el més increïble i excepcional. La naturalesa s’equivoca de vegades i dona lloc a éssers inimaginables. No tingueu por, no correu cap perill perquè estan encadenats. Passeu i expliqueu-ho als vostres familiars, senyores i senyors. Seran testimonis directes d’éssers que no han evolucionat com el comú dels mortals. La seva excepcionalitat biològica els converteix en humanoides previs a la baula perduda i ens remunten a èpoques passades.

Passeu i vegeu, senyores i senyors. Els menors només poden entrar acompanyats per un adult.

Passeu i vegeugent irredempta malgrat els enormes esforços audiovisuals per civilitzar-los. Estimat públic, ¡passeu i vegeu tres éssers no independentistes! ¡Escolteu com rugeixen els tres federalistes inadaptats! Una cosa mai vista... ¡Passeu i vegeu! Autèntics unionistes capturats a La Selva, després d’amagar-se durant dècades”.

Igualment, he somiat que en un altre envelat mostraven al públicl’exdiputat finlandès que es rep a la Generalitat com si fos diputat:

“Passeu i vegeu un diputat que ho és i que no ho és, alhora. No us el perdeu vestint la barretina catalana i desafiant al Rei. Un cas de diputat intermitent que considera que ‘Espanya és una tirania franquista’. Prohibit tirar-li menjar, sobretot quan és diputat. Passeu i vegeu el més friki dels no diputats”.

El malson no acaba aquí i també he somiat que s’exhibeix un advocat forçut:

“Passeu i vegeu un advocat amb capacitats legals insòlites... És un cas únic en la història del dret en què, per evitar l’extradició d’una política catalana al Regne Unit, l’astut advocat diu que Escòcia és una colònia d’esclaus. ¡Quina diplomàcia, senyores i senyors! Vegeu-ho amb els vostres propis ulls. No tingueu por, va de vint-i-un botó”.

Però, tornem a la realitat. Joseph Carey Merrick, també conegut com ‘L’home elefant’, es va fer famós a causa de les terribles malformacions que va patir i que el van condemnar a passar la major part de la seva vida treballant en circs anglesos.

Notícies relacionades

Va patir la síndrome de Proteu, de la qual podria representar el cas més greu conegut fins al moment.

Durant la major part de la seva vida es va considerar que no tenia una intel·ligència destacada, però en la seva vellesa es va demostrar que tenia un quocient clarament superior a la mitjana. Prenguem nota. La majoria, ni per a friki.