LLIBERTAT CONDICIONAL

Per què algunes dones no es corren... amb tu

4
Es llegeix en minuts
zentauroepp14626805 ideas sexo orgasmo180412190520

zentauroepp14626805 ideas sexo orgasmo180412190520

Les dones tenim més orgasmes més llargs. Un orgasme femení dura de 10 a 14 segons, el dels homes, de 5 a 7. A més, nosaltres podem disfrutar de l’anomenat orgasme massiu estès. Podem encadenar uns orgasmes amb altres fins a arribar a una experiència de deu minuts, o fins i tot d’una hora.

Aquesta capacitat femenina té una explicació simple: l’àrea tegmental ventral, localitzada al sistema límbic, és la responsable d’alliberar dopamina, i s’activa durant l’orgasme en una relació sexual. En dones, és 70% més gran, està més ben connectada i funciona més ràpid que en homes. Per això les dones tenen orgasmes més duradors que els homes.

Els nuclis septals són un conjunt d’estructures subcorticals que se situen a prop de l’hipotàlem, i compleixen funcions molt diverses. Entre aquestes funcions, gestionen l’expressió de respostes de plaer. Les dones en tenim quatre. Repeteixo, quatre. Els homes només un.

¿I per què a les dones la Mare Naturalesa ens ha dotat d’aquesta capacitat per al plaer? Per una qüestió d’evolució.

Tot ve de fa dos milions d’anys, quan a l’Homo Erectus li va agafar per posar-se a dues potes. Pensin: ¿Els és més fàcil carregar pes amb un carret de supermercat o amb una maleta de viatge? Just: carregar un embaràs caminant a dues potes és més difícil que a quatre.

 

Les femelles humanes tenim una increïble capacitat per a l'orgasme. La dopamina és molt addictiva, i si l'alliberem a dojo en cada coit, cada vegada voldrem més sexe

A sobre, per caminar de forma eficient sobre dues cames, l’esquelet dels homínids va canviar i això va afectar la pelvis.

En la majoria dels primats, el canal del part a la pelvis és relativament recte. En les humanes, els malucs es van fer  estrets i el canal del part es va distorsionar, ja no és tan recte.

Però és que, a més a més, molt poc després, els nostres avantpassats homínids van començar a canviar novament. Els humans tenen uns cossos més llargs que els simis, uns braços més curts… i uns cervells més grans. Per un costat, les femelles d’homínid havien de mantenir una pelvis estreta amb un canal del part restringit per poder caminar eficientment i sobre dues cames. Però al mateix temps els fetus estaven evolucionant per tenir caps més grans, que cada vegada s’adaptaven pitjor a aquelles pelvis més estretes. L’embaràs i el part es van convertir en una cosa penosament dolorosa i potencialment letal, i segueixen sent-ho avui dia. Per això les femelles humanes tenim aquesta increïble capacitat per a l’orgasme. La dopamina és molt addictiva, i si l’alliberem a dojo en cada coit, cada vegada voldrem més sexe. Potser, sense dopamina, no voldríem jugar-nos un embaràs i un part.

La pregunta llavors és ¿per què actualment hi ha tantes femelles humanes anorgàsmiques? Simple. Perquè la dopamina és antagonista del cortisol. Davant de qualsevol esdeveniment estressant, s’activa l’amígdala i avisa les glàndules suprarenals perquè segreguin cortisol com boges. Per tant, és impossible practicar el sexe en condicions d’estrès. I molt menys disfrutar-lo. Una dona que associï el sexe a un esdeveniment éstressant, té molt poques possibilitats d’arribar a un orgasme.

 

La pròxima vegada que vostè estigui amb una dona i dubti de si ella disfruta, pregunti's si ha creat un clima de confiança perquè gaudeixi sense por

L’altre dia en un programa de televisió, un conegut periodista, al qual se suposa informació de primera mà, va advertir que és molt possible que els (presumptes) violadors del cas La Manada rebin una sentència absolutòria o mínima. La sentència ha sigut posposada perquè els jutges no es posen d’acord. Un dels magistrats és partidari de l’absolució.

Notícies relacionades

Una de cada tres dones a la Unió Europea ha sigut víctima de violència física o sexual des dels 15 anys; més de la meitat (55 %) de les dones han patit assetjament sexual; una de cada tres ha patit abús psicològic per part de la seva parella, una de cada tres ha patit algun tipus d’agressió sexual per part d’un adult durant la infància. Dades de la Comissió Europea. És per tant lògic que moltes dones associïn sexe amb estrès. No som ara Homos Erectus que caminen feliços per la sabana. Som éssers «civilitzats» entre cometes, amb televisió, mòbil i tauleta, i vivim en una cultura patriarcal àmpliament misògina i agressiva.

Així que la pròxima vegada que vostè estigui amb una dona i dubti de si ella disfruta, abans de buscar tutorials sobre el punt G, comprar joguets de plàstic o lubricants efecte calor, pregunti’s si ha creat un clima de confiança perquè aquesta dona pugui gaudir de la seva sexualitat sense por.