LA LLUITA CONTRA EL MASCLISME

La ideologia més sagnant

En aquest moment, hi ha dones que estan sent humiliades, vexades i agredides als nostres carrers, a les nostres cases

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp42611484 graf8047  madrid  22 03 2018   fotograf as facilitadas por l180322111743

zentauroepp42611484 graf8047 madrid 22 03 2018 fotograf as facilitadas por l180322111743

Deu detinguts per la violació grupal a tres noies d’un centre de menors. Alliberades 39 dones a Espanya en una de les operacions més grans contra les màfies nigerianes. Ingressen a la presó dos homes acusats de violar una menor a Barcelona… ¿Seguim? Són tres titulars d’aquesta setmana. Només d’aquesta setmana. Encara no sabem si podem incloure l’assassinat dels dos nens de Getafe en la llista més llarga, perdurable i sinistra de la història. «Cap ideologia ha assassinat tantes desenes de milions de persones al llarg de la història de la humanitat com el patriarcat. Cap règim o sistema com el que determina que el punt de vista masculí és el marc des del qual es defineix l’àmbit universal i que, per supeditació, existeix l’àmbit femení», afirma la periodista Patricia Simón Carrasco (Todas. Crónicas de la violencia contra las mujeres. Editorial Libros.com). 

    

Entretots

Títol del tema (Auto)

Subtítol del tema (Auto)

Que la lluita contra el masclisme encara no s’entengui com una prioritat col·lectiva, que la vaga feminista encara fos rebuda amb condescendència en amplis sectors de la societat, que encara siguin necessàries manifestacions o minuts de silenci per conscienciar-nos que vivim en una societat viciada de discriminació, és la confirmació que encara contemplem el masclisme com una espècie de malaltia crònica, imbatible. Unes pastilles per rebaixar-ne els efectes. I un calmant perquè no fassi massa mal.

Seguim disculpant a l’empresari que prefereix confiar el càrrec en un home, la preeminència masculina en els òrgans de poder, la consolidació dels rols sexistes a la llar, la transmissió d’aquests rols als fills… Però ja no podem enganyar-nos i sabem que aquesta injustícia no s’atura aquí. Que aquest menyspreu és només el principi d’una gran iniquitat. El mateix que ha prostituït 39 dones, el que ha violat quatre noies aquesta setmana.

Notícies relacionades

    

En aquest moment, hi ha dones que estan sent humiliades, vexades i agredides als nostres carrers, a les nostres cases. Sotmeses a la ideologia més sagnant de la història.