LA FOGUERA

Gora Broncano Askatuta

David Broncano posseeix un talent més rar en l'humor espanyol. Sap riure's de qualsevol cosa sense necessitat de recórrer a la burla o a la humiliació

1
Es llegeix en minuts

L'epidèmia de correcció política i ofenditis fa estralls en l'humor, però hi ha resistència. És un mil·lennista barbut i vacil·lant que es diu David Broncano. El seu programa de la SER, La Vida Moderna, s'ha convertit en un oasi per als iconoclastes que reben la Quaresma buscant-li les pessigolles. Movistar+ ha volgut aprofitar l'empenta i li ha donat un espai gran a la seva graella. El resultat es diu precisament La Resistencia. És un programa inenarrable que rebenta la cotilla dels espectacles nocturns tradicionals. Desordenat, arrítmic i imprevisible, encomana amb la voracitat de l'Ebola la visió que té Broncano sobre el que podria arribar a ser la tele. És una visió l'hòstia d'interessant.

Per dir-ho ràpid, Broncano és un geni. No se li nota només en els acudits. Sap envoltar-se d'altres col·laboradors genials com Ignatius Farray, Quequé o Ter, la youtuber amb estudis, i no necessita eclipsar-los. Però posseeix un talent més rar en l'humor espanyol. Sap riure's de qualsevol cosa sense necessitat de recórrer a la burla o a la humiliació. En aquest sentit, el seu humor és l'antítesi de Twitter. O un Twitter molt depurat, que n'hi ha de molt bons allà.

Notícies relacionades

Ha fet acudit de temes tan seriosos i greus com la violació, el veganisme o Múrcia, però el que és millor no és l'elecció dels temes, sinó la dels personatges. Ha portat als micròfons de la SER persones tan dispars com el director de la Fundació Francisco Franco, Álvaro de Marichalar o Arévalo, amb qui va acabar menjant paella a València i cap ha sortit gaire malparat del tràngol fora que s'hi entestés.

El colofó va arribar aquesta setmana amb el seu convidat a La Resistencia. Va ser Alejandro Cao de Benós, nascut a Reus en una família aristocràtica i ara representant de Corea del Nord al món. Cao de Benós és Juche convençut i jo, que el segueixo una mica obsessivament, no era capaç d'imaginar-me'l de conya. Broncano ho va aconseguir. El que és tètric i irònic van fer bola. Es va fer broma amb bombes nuclears i a carregar-se dissidents. Val la pena que ho busqueu a YouTube. Gora Moderdonia Askatuta. 

Temes:

Humor