DUES MIRADES

Energúmens

L'individu que va increpar Puigdemont, les seves accions, haurien de repugnar a tot aquell que tingués un mínim respecte per la convivència

1
Es llegeix en minuts

Al vídeo es veu Víctor Moreno anunciant que li farem besar la bandera espanyola amb dos collons. / YOUTUBE

Aquest energumen que va increpar Puigdemont a CopenhaguenPuigdemont no solament no ha estat blasmat i vilipendiat per una acció tan barroera sinó que, en determinats fòrums i platós, ha estat tractat com un heroi patriòtic. Dic «energumen» i no és un insult, perquè el diccionari aclareix que es tracta d’una «persona agitada, emportada, per un entusiasme excessiu, per una viva passió». És un energumen, doncs, amb totes les de la llei. No solament per l’insult inicial o per la voluntat explícita d’exercir la submissió del contrari, sinó també per tot el que ha dit després: «Se la he puesto delante de los morros y se la ha tragado como un choricito». 

   

Notícies relacionades

 Un individu així, les seves accions, haurien de repugnar tothom que tingués un mínim respecte per la convivència i també tots aquells que pensen que la bandera espanyola no mereix un tracte tan matusser, tan rude. Que mai no s’hauria d’imposar una bandera (la que fos) ni per la força de les armes ni per la insistència dels potiners.

 Aquesta vulgaríssima aventura inquisitorial, però, vomitiva i delirant, no ens hauria de fer perdre de vista un detall. Puigdemont, agradi o no agradi el que fa, és un factor decisiu en els dies convulsos que vivim. I està absolutament desprotegit. O gairebé. El personatge de la bandera –o qualsevol altre, això és igual– podria haver anat més enllà de la fatxenderia. Pensem-hi. No és gens sobrer d’imaginar situacions més tenses. Irremeiables.